Catz Lappeenranta

Catz kohtaa viimeisessä harjoitusottelussaan EBT:n

 

Naisten Korisliiga alkaa viikon päästä lauantaina ja joukkueiden valmistautuminen tulevaan kauteen on jo loppusuoralla. Catzille tämä tarkoittaa sitä, että huominen harjoitusottelu Espoo Basket Teamia vastaan on joukkueen viimeinen ennen kuin se kohtaa avausottelussaan viime kauden mestarijoukkueen Peli-Karhut. Kissojen kaksi aiempaa harjoitusottelua Kouvottaria vastaan päättyivät voitokkaasti (74-62, 77-71), espoolaisia se ei ole vielä tänä syksynä kohdannut.

Kymmenellä pelaajalla operoinut kissalauma on luonnollisestikin edelleen oppimistilassa, eivätkä kaikkien ajatukset mene kentällä aina yhteen. Molemmissa harjoitusotteluissa on nähty komeaa, perinteistä palloa kierrättävää ja yleisöä viihdyttävää kissakorista, mutta myös ajatuskatkoja, jotka ovat johtaneet helppoihin menetyksiin ja vastustajan koreihin. Työtä on siis vielä tehtävänä, mutta päivä päivältä ryhmä hitsautuu paremmin yhteen ja uudet pelaajat sopeutuvat vanhojen askelmerkkeihin.

- Huominen peli on viimeinen harkkapelimme ennen kauden aloitusta, joten joukkueena yritämme vielä parantaa yhteispeliä ja ymmärtää toistemme vahvuuksia, uusiin tulokkaisiin lukeutuva Jemina Vidgren sanoo. EBT:n kokoonpanossa on mulle monta uutta pelaajaa ja odotan innolla, miten kovia vastustajia sieltä löytyy. Paras tulos olisi, jos saisimme tästä hyvän fiiliksen kohti kauden ensimmäistä peliä!

Myös EBT on uudistunut jonkin verran viime kaudesta, jolloin joukkue pääsi ensimmäistä kertaa Naisten Korisliigan pudotuspeleihin. Ydinrunko on pysynyt hyvin koossa, minkä lisäksi sarjan parhaisiin levypallopelaajiin lukeutuva Kamilah Jackson saa täksi kaudeksi rinnalleen hurjia korilukemia Yhdysvaltojen yliopistosarjoissa takoneen Delaney Hodginsin ja Catzissakin kahteen otteeseen vierailleen Ulriikka Nuolikosken. Toistaiseksi espoolaisten peli on takkuillut, mutta on vain ajan kysymys, milloin Niko Hellmanin ryhmä saa yhteispelinsä toimimaan. Siksi uskonkin vahvasti, että EBT on tulevan kauden musta hevonen, jota on etenkin sen kotisalissa vaikea voittaa.

Catzin ja EBT:n välinen peli pelataan Urheilutalolla kello 15:00 alkaen. Tule mukaan kannustamaan kissat kohti Korisliigan kamppailuja!

Kari Glödstaf
29.9.2018 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet