Catz Lappeenranta

Catz harjoitteli voiton Kouvottarista

Lappeenrannan Catzin otteet eivät kenties vielä ole valmentaja Mika Haakanan toivomaa tasoa, mutta varsin mukavasti uudistunut kissalauma esiintyi tänään Urheilutalon parketilla. Vasta muutamat yhteiset harjoitukset vetänyt ryhmä oli alun haparointia lukuun ottamatta selkeässä kuskin roolissa, kun se kaatoi kauden ensimmäisessä harjoitusottelussaan naapurikaupungin Kouvottaret lukemin 74-62 (41-29). Kentän hahmo oli Catzin 24 pistettä nakuttanut Sydney Wallace, vieraiden Taeler Deerin vastauksen ollessa kaksi pistettä vähemmän.

Catzin odotettu avausviisikko Valencia McFarland – Wallace – Roosa KosonenPetra NoponenAleighsa Welch sai vastaansa yhdistelmän Deer – Juuli PiiroinenKaisa Välimaa Roosa FrimodigCamille Zimmerman. Siinä missä Catz sai kentälle koko ryhmän, joutui Kouvottaret tuleen ilman kolmatta ulkomaalaisvahvistustaan Claire Lamunua, mikä näkyi selkeimmin hyökkäyspään paikoittaisena haparointina. Lamunun mukanaolo antaa lisää pelotetta varsinkin levypallopeliin, jossa se on kieltämättä jo nyt varsin vahva.  

Molemmat valmentajat peluuttivat ryhmiään vahvasti kierrättäen, mikä tarkoitti runsaasti peliminuutteja myös kissojen nuorille pelaajille, etenkin Jemina Vidgrenille ja Iina Mäkelälle. Tampereelta Lappeenrantaan siirtynyt kaksikko ei arastellut kokeneiden pelaajien rinnalla, vaan esiintyi vakuuttavasti molemmissa päissä kenttää. Myös neljäs tulokas, Virosta saapunut Noponen oli pirteällä pelipäällä ja väläytteli heittotaitojaan kolmen kolmosen verran, Kosonen piti oman pään korinalusen tiukasti otteessaan ja Welch pelasi tutun varmaa koripalloa koko ottelun ajan.

Catz ja Kouvottaret kohtaavat uudelleen perjantaina Kuusankosken urheilutalolla, Mansikka-ahon urheilutalolla tapahtuneen vesivahingon vuoksi. Ottelu alkaa klo 18:30 ja kolmannen kerran kissat voi nähdä ennen sarja-avausta ensi sunnuntaina, kun joukkue emännöi Espoo Basket Teamia.

Catz tänään: Valencia McFarland (2/3/4/2r), Tinna Rantalainen (5/3), Petra Noponen (9/2), Roosa Kosonen (5/6/3), Johanna Timperi (4/3/1r), Jemina Vidgren (7/2/1/1r), Iina Mäkelä (4/3/2r), Johanna Kalin (1/1), Sydney Wallace (24/4/3r), Aleighsa Welch (13/9/3/3r).

Kari Glödstaf
25.9.2018
 

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet