Catz Lappeenranta

Veeran vuodet kissapaidassa

- Alex Andersonin, Lena Reshetkon ja muiden kanssa treenaaminen tuntui epätodelliselta ja oikeastaan suoraan sanottuna olin aika peloissani, joka ei ehkä sinänsä ole normaalisti ominaista minulle pelaajana…

Näin Veera Pirttinen kertoili kahden vuoden takaisessa haastattelussa ensimmäisistä kokemuksistaan Catzissa. B-tyttöjen SM-sarjan vuoden pelaajaksi vuonna 2013 valittu BC Nokian kasvatti oli siirtynyt Lappeenrantaan käydäkseen lukion loppuun ja harjoitellakseen samalla menestystä niittäneen Catzin riveissä. Rohkeus astua uusiin ympyröihin ja tarttua uusiin haasteisiin palkittiin viime viikolla, kun Veeran sopimus Saksan Bundesliigassa pelaavan ChemCats Chemnitzin kanssa julkistettiin. Askel maailmalle oli luonnollista jatkumoa Veeralle, josta on vuosien saatossa kasvanut aina täysillä pelaava ja joukkueen eteen kaikkensa antava maajoukkuepelaaja.

- Ulkomailla ammattilaisena pelaaminen on ollut haaveeni jo nuorempana, joten tämä mahdollisuus tuntuu todella hienolta, Pirttinen kertoi taannoin Basket.fi -sivuston haastattelussa. Kovan harjoittelun kautta toivon ottavani askeleita eteenpäin koripalloilijana ja urheilijana.

Kymppipaitaa kantanut Veera teki kissadebyyttinsä 26. lokakuuta 2013 HoNsU:a vastaan. Viimeisellä neljänneksellä kentälle tullut Veera nosti avausottelussaan kaksi pistettä, otti kaksi puolustuslevypalloa ja teki yhden torjunnan 6:53 minuutin peliajalla. Myös seuraavissa otteluissa Veera pääsi parketille ja kauden päätyttyä tulokkaalle oli kertynyt peliaikaa 18 ottelussa yhteensä 130.04 minuuttia (7.20 per ottelu). Pisteitä Veera oli heittänyt 55 (3.1), napsinut 15 levypalloa (0.8) ja antanut 4 syöttöä (0.2). Kauden päätteeksi Veeran kaulaan pujotettiin Naisten Korisliigan kultamitali.

Halu kehittyä ja harjoitella ovat siivittäneet Veeran otteita alusta lähtien ja tulokset on nähty pelikentällä nopeasti. Avauskauden kohtalaiset minuutit vaihtuivat säännölliseen peliaikaan ja seuraavina kausina hän kellotti peliaikaa komeasti 23:08 ja 19:18. Myös heittopeli kehittyi ja lokakuussa 2014 Veera upotti Forssan Alkua vastaan Catzin edelleen voimassa olevan yhden ottelun piste-ennätyksen, 32. Pisteet koostuivat 10 kolmosesta ja yhdestä kakkosesta. Tämän seurauksena Veerasta sukeutui monien silmissä pelkkä heittokone.

Viimeisten kahden kauden aikana Veera vakiinnutti paikkansa Catzin kovassa avausviisikossa ja hänet valittiin myös joukkueen kapteenistoon. Vaikka hän heitti edelleen hanakasti, hänen peliinsä oli tullut kuin varkain uusi elementti: Veerasta alkoi kehittyä postimerkin lailla ihoon liimautuva puolustaja, joka sai tehtäväkseen himmentää vaarallisimmat pelaajat. Muutos ei tietenkään tapahtunut yhdessä yössä, vaan se tuli tinkimättömän harjoittelun kautta. Veeran puolustustaidot huomattiin myös muualla ja hänet palkittiin vuoden puolustajana kauden 2017-2018 päätteeksi.

A-maajoukkueen vakioryhmään pysyväsi noussut Veera hyvästelee kissafanit viiden kauden jälkeen kolme Suomen mestaruutta, yhtä hopeaa, yhtä pronssia ja kahta Latvia-Estonia Liigan hopeamitalia rikkaampana. Catz kannattajineen kiittää Veeraa upeista vuosista ja unohtumattomista hetkistä sekä toivottaa hänelle mahtavia koripallovuosia ammattilaiskentillä!

Naisten Korisliiga
148 ott.    886 pist.    378 lev.    164 s.    108 r.

Latvia-Estonia Liiga
25 ott.    143 pist.    46 lev.    25 s.    15 r.

Yhteensä
173 ott.    1029 pist,    424 lev.    189 s.    123 r.

Catz-tiedotus
19.8.2018

Catz Lappeenranta

Aikaisempia kirjoituksia

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi

Uusimmat mielipiteet