Terveys ja hyvinvointi ykkösprioriteetiksi

Liikunta-alan työntekijänä pääsen seuraamaan viikoittain ja jopa päivittäin, kuinka eri ikäiset ihmiset liikkuvat ja mitä liikunta heille merkitsee. Liikuttaessani parhaimmillani 500-1000 ihmistä viikossa, on palkitsevaa nähdä, kuinka ihmisten terveys sekä hyvinvointi paranevat ja sosiaalisuus lisääntyy.

Hienointa on nähdä kaikki ikäryhmät saman päivän aikana. Aamu aloitetaan työssäkäyvän ihmisen kanssa kuntosaliohjauksella, iltapäivällä ohjataan ikäihmiselle jumppaa ja päivä lopetetaan ohjaamalla pesiskerhoja lapsille.

Päivän aikana huomaa hyvin, miten eri asioita liikunta merkitsee näille ihmisille. Työssäkäyvä aikuinen on hakeutunut valmennukseeni, jotta pystyisi tekemään elämäntapamuutoksen ja voimaan paremmin. Jaksaisi töissä sekä tuntisi itsensä hyvinvoivaksi. Ikäihmiset saapuvat sankoin joukoin jumpalle Aviasportille. Jumppatuokio on tärkeä viikoittainen tapahtuma heille. Liikunta on vain osa tätä tapahtumaa. Jopa tärkeämpää on se, että pääsee vaihtamaan kuulumisia meidän ohjaajien tai vieressä jumppaavan ystävän kanssa. Päivän päätteeksi on upeaa päästä aistimaan lasten riemu ja onnistumisen tunteet. Lapsilta kysyttäessä suurimmasta osasta tulee isona huippupesäpalloilija. Onnistuminen näpylyönnissä tai viestijuoksussa saa hymyn huulille. Harjoituksista poistutaan iloisena posket punoittaen.

Mielestäni meidän eri urheiluseurojen tai muiden liikuttavien tahojen ei pitäisi liikaa miettiä, kenen jäsenrekisteriin kukakin lapsi kuuluu, kenen järjestämää mikäkin tapahtuma on tai kenelle kuuluu mitkäkin rahat. Liiallisen omaan napaan tuijottelun sijasta tärkeämpää olisi tehdä yhteistyötä ja saada mahdollisimman paljon eri ikäisiä ihmisiä liikkeelle ja voimaan paremmin. Liikunta on tärkeää meille jokaiselle. Liikuntatuokio tai -ohjaus on paljon enemmän kuin pelkkää liikuntaa. Kokonaisvaltaista hyvinvointia, vuorovaikutusta sekä yhteenkuuluvuuden tunnetta.

Tehdään yhdessä hyvää ja autetaan kaikkia voimaan paremmin.

Array

Toimitukselta

Tällä palstalla julkaistaan toimituksen kolumneja ja pääkirjoituksia.