Muokkaa

Catz kohtaa PeKan - Toistaiseksi kovin haasteemme, toteaa Haakana

Naisten Korisliigan kuudennen ottelukierroksen ehdoton huippukamppailu käydään huomenna Kotkassa, jossa paikallinen Peli-Karhut kohtaa monivuotisen kiistakumppaninsa Catzin. Viiden kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä jatkava Catz voitti syksyn harjoitusottelun selvin luvuin, mutta sen jälkeen PeKa on saanut pelinsä rullaamaan ja ainoan tappion Roope Mäkelän joukkue on kokenut sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvalle Hongalle. Tunnelma on siis huomenna katossa, kun aloituspallo nousee Steveco Areenalla ilmaan.

- Peli-Karhut on erinomainen nopeissa ja puolinopeissa hyökkäyksissä. Anissa Pounds toi jo avausottelussaan valtavasti korintekovoimaa. Kun PeKa on vielä erittäin hyvä kotijoukkue, niin edessämme lienee kauden kovin haasteemme, Catz-käskyttäjä Mika Haakana aprikoi.

Catz on saanut tälle syksylle lentävän lähdön ja joukkue on saanut kaikki osa-alueet nopeasti tasapainoon. Hurjilla tehoilla operoiva aloitusviisikko on noussut syystäkin otsikoihin, mutta ei joukkueen peli pelkästään heidän varassaan ole. Runsaasti peliaikaa syksyn otteluissa saanut nuorisoketju on tehnyt tulosta ja erityisesti Johanna Kalinin pirteät otteet ilahduttavat kissafaneja. Huimasta tullut Karoliina Rytkönen on sopeutunut kissapaitaan ilman vaikeuksia ja Kouvottaria vastaan debyyttinsä tehnyt Tinna Rantalainen osoittaa, että Catzin juniorimyllystä on tulossa lisää pelaajia naisten pääsarjaan. Kalin ja Rantalainen ovat huomenna A-tyttöjen matkassa, joten joukkueen on tultava toimeen hieman pienemmällä rosterilla kuin viime otteluissa. 

Mäkelän siirtyminen PeKan valmentajaksi taisi olla parasta, mitä joukkueelle on viime vuosina tapahtunut, sillä hän on saanut joukkueeseen uutta ilmettä. Tähtisikermä on vaihtunut sitoutuneeksi ja yhtenäiseksi ryhmäksi, jonka kaikki pelaajat pelaavat vain ja ainoastaan ryhmän etua ajatellen. Tehotilastojen kärjessä komeilevat jo viime kaudelta tutut nimet Akilah Sims (27.0/13.0/2.0) ja Daisha Simmons (14.8/5.8/4.5), mutta myös Pounds (18.0/6.0/4.0), Megan Mullings (14.0/8.8/1.5) ja edelleen kepeästi liikkuva Laura Lehtoranta (7.8/4.0/3.8) ovat tärkeässä osassa hyökkäyspeliä. Penkiltä löytyy Catzin tavoin nuoria ja nälkäisiä korvaajia.

Catzin joukkueesta Roosa Kosonen jos kuka tuntee huomisen vastustajan metkut, sen verran useasti hän on pelannut karhulalaisryhmää vastaan eri ikäkausijoukkueiden paidassa. Lähes 19 minuuttia ottelua kohden tänä syksynä kellottaneella Roosalla on selvä näkemys, kuinka Catz nappaa kuudennen perättäisen sarjavoittonsa.

- Voittoputki saadaan jatkumaan, kunhan vain pelataan hyvää korista omalla tasolla. PeKa on aina ollut kova vastus, ihan mikrotytöistä lähtien ja on sitä myös naisissa. He ovat nopea joukkue. Näissä peleissä on aina jotain omaa, vaikkei varsinaista erityislatausta olekaan.

PeKan ja Catzin välinen mittelö alkaa klo 17:00 ja sitä voi seurata go.fanseat.com -sivuston (maksullinen) ja Basket.fi -sivuston liveseurannan kautta (maksuton). 

Kari Glödstaf
27.10.2017

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi