Muokkaa

Vajaakuntoinen Kouvottaret jäi Catzin kyydistä jo ensiminuuteilla

Loukkaantumisista tänä syksynä kärsinyt Kouvottaret oli valitettavan selkeä vastaantulija Naisten Korisliigan ottelussa tänä iltana Urheilutalolla. Kahdeksan pelaajan ryhmällä Lappeenrantaan saapunut vierailija onnistui sekoittamaan Catzin peliä vain kuuden minuutin ajan, kunnes emäntien Veera Pirttinen päätti neljän yrityksen mittaisen hyökkäyksen kolmoseen. Sen jälkeen kenttätapahtumia hallitsi Catz, joka otti pisteet lopulta selvin numeroin 79-53 (47-25).

- Paikkapuolustus sekoitti rytmiämme alussa, mutta saimme kuitenkin laadukkaita heittoja ja niiden mukana onnistumisia, Mika Haakana ynnäsi joukkueensa viisi kolmosta sisältäneen ensimmäisen neljänneksen. Myös puolustuspelissä onnistuimme hyvin ja etenkin ensimmäisen puoliajan esityksemme oli vielä parempaa kuin lauantaina HyPoa vastaan. Pelasimme kurinalaisesti ja menetimme koko ottelussa pallon vain kolme kertaa, mikä on erinomainen tulos.

Catz hyökkäsi tänään leveällä rintamalla. Haakana jakoi peliaikaa lähes kaikille kokoonpanossa olleille, ainoastaan kuumeilusta kärsinyt Miina Lapila jäi ilman minuutteja. Joukkue vastasi esimerkillisesti valmentajansa tarjoukseen ja pelasi ennakkoluulotonta peliä myös junioripitoisemmallakin kokoonpanolla. Erinäisistä kolhuista koko alkusyksyn kärsinyt Tinna Rantalainen sai ensimmäiset pääsarjaminuuttinsa ja aina pirteä Johanna Kalin rytmitti peliä vauhdikkaasti. Johanna Timperi näytti kaukoheittotaitojaan ja upotti pelin viimeisen korin kolmen pisteen kaaren takaa.

Kouvottarilta ei sen sijaan onnistunut oikein mikään. Joukkueen valmentaja Mika Hartonen suri ryhmänsä loukkaantumiskierrettä ja myönsi tilanteen olevan erittäin vaikea. Kolmen pitkäaikaispotilaan lisäksi tänään saattoi tulla pari loukkaantunutta lisää, sen verran verkkaisesti Brittany Carter (9/5 levypalloa) ja joukkueen parhaana palkittu, tupla-tuplan saalistanut Layne Murphy (10/10/3) liikkuivat ottelun lopussa. Nähtäväksi jää, millaisen ryhmän Hartonen onnistuu kokoamaan viikonlopun otteluun Huimaa vastaan.

Catzin parhaana palkittiin vastikään maajoukkuekomennuksen saanut Pirttinen (11/2/2), joka uurasti tinkimättömään tyyliinsä molemmissa päissä kenttää. Parhaina pistetehtailijoina kunnostautuivat tupla-tuplan tehnyt Valencia McFarland (21/10/6/3 riistoa) ja aina täysillä taisteleva Lena Reshetko (16/8/4/3 riistoa). McFarland kehui Haakanan tavoin joukkueen puolustuspeliä ja piti sitä tämän illan ottelun tärkeimpänä ratkaisijana. 

Catzin kiireinen viikko huipentuu lauantaina Kotkassa, jossa se kohtaa toistaiseksi vain yhden tappion kokeneen PeKan. Ottelu alkaa Steveco Areenalla klo 17:00, toivottavasti mahdollisimman moni kissafani pääsee paikan päälle kannustamaan Catzin voittoon vanhasta kilpakumppanistaan.

Catz tänään: McFarland, Rantalainen, Rytkönen, Kosonen, Timperi, Pirttinen, Lapila, Day, Reshetko, Kalin, Welch. 

Kari Glödstaf
25.10.2017

Catz Lappeenranta

Catz on lappeenrantalainen nais- ja tyttökoripalloseura, joka on perustettu vuonna 1996. Seuran edustusjoukkue on pelannut Naisten Korisliigaa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005–2006 lähtien. Lappeenrannan omat Kissat ovat voittaneet kuusi Naisten Korisliigan mestaruutta ja neljä hopeaa sekä kolme Suomen Cup-mestaruutta. Kaudella 2015–2016 Catz saavutti hopeaa Latvia-Viro Liigassa.

www.catz.fi