Kansan kanta

Viikon vieras: Kesätapahtumia joka päivä

Lehdistökuva

Suomi on kesätapahtumien luvattu maa. Talvellakin tapahtuu, mutta kesällä erilaisia tapahtumia on ylenpalttisesti. Etelä-Karjalassakin on joka päivä jotain jossain päin meneillään.

Suuret ammattimaisesti järjestetyt tapahtumat, kuten muun muassa Imatranajo tai Hito Hyvä pienpanimojuhla on noteerattu valtakunnallisestikin. Nämä ja muut tuhatmäärin ihmisiä liikuttavat festivaalit muodostavat alueemme kesätapahtumien selkärangan. Ne tuovat tänne väkeä myös muualta ja toivottavasti myös taloudellista tuottoa.

Vähemmälle huomiolle tuppaavat jäämään pienemmät kylätapahtumat, jotka monesti ovat kuitenkin aidoimpia ja hauskimpia.

Savitaipaleen Sapassi ja Lemin musiikkijuhlat ovat jo maakuntaluokassa melko mittavia yleisönkerääjiä. Ehkä hieman vähemmän tunnetut Taipalsaari-päivät ja Taavetin Vallijamit menivät jo, mutta jos nyt jäi väliin niin ensi kesänä ne kannattaa käydä katsastamassa.

Pienempiä mutta hauskoja ja mielenkiintoisia ovat muun muassa Ruokolahden leijona -näyttely, Parikkalan Mikkisteatterin esitykset ja Rautjärven Simo Häyhä -erikoisnäyttely.

Kylillä järjestetyt kesätapahtumat ovat aitoa eteläkarjalaisuutta ja tuovat esiin alueiden piirteitä. Niitä ei järjestetä rahan takia vaan tekemisen ja yhdessä olemisen riemusta, mikä tekee niistä erityisen arvokkaita.

Yleensä kylätapahtumat tehdään talkoilla eli ihmiset antavat omaa vapaa-aikaansa ja osaamistaan vastikkeetta yhteiseen käyttöön. Kun seuraamme vaikkapa Pettilän Grand Prix:iä on hyvä muistaa, että tapahtumaa varten on tehty kuukausien ajan talkootyötä ja me näemme vain tämän pitkän urakan huipennuksen.

Ilman vapaaehtoistyötä ei tällainen tarjonta olisi mahdollista, siksi kiitos kaikille järjestelytöihin osallistuville. Parhaiten arvostusta voi osoittaa sillä, että vierailee näissä tapahtumissa mahdollisimman paljon.

Kansan kanta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet