Lappeenrannan lakimiehet mokasivat paperitöissä – taas kerran

Puutteelliset paperityöt voivat tulla kalliiksi.

Vuosituhannen vaihteessa suuret asfalttiyhtiöt olivat sopineet kartellista. Kun Lemminkäisen johtama kartelli paljastui, valtio ja kymmenet kunnat vaativat yhtiöiltä korvauksia ylihintaisista urakoista.

Käräjäoikeus määräsi vuonna 2013 Lemminkäisen maksamaan Imatralle 524 000 euron ja Lappeenrannalle 416 000 euron korvaukset.

Lemminkäinen valitti tuomiosta hovioikeuteen. Hovioikeus piti Imatran korvaukset voimassa mutta hylkäsi Lappeenrannan korvaukset. Syynä oli se, että Lappeenranta ei ollut katkaissut saatavien vanhentumista ajoissa. Lappeenranta lähetti ilmoituksen 10.12.2009, kun se olisi pitänyt lähettää viimeistään 29.4.2007.

Unohdus tuli maksamaan kaupungille 416 000 euroa eli reilut viisi euroa lappeenrantalaista kohti. Jokaiselta lappeenrantalaiselta jäi yksi vety syömättä.

Vanhentumisajat opetetaan juristeille yliopiston peruskurssilla. Erityisen ihmeellistä on, että Lappeenranta muisti lähettää ilmoituksen vuonna 2004 mutta unohti asian vuonna 2007. Kun kyse on noin suuresta saatavasta, asiaa ei voi hoitaa vasemmalla kädellä.

Valitettavasti näyttää siltä, että Lappeenranta on menettämässä puutteellisten paperitöiden takia lisää rahaa.

Etelä-Saimaa uutisoi perjantaina, että Lappeenranta saattaa menettää 300 000 euron sopimussakot, koska se ei saanut Conte Investiltä nimeä paperiin.

Kaupunginhallitus päätti maanantaina viisaasti, että se ottaa ulkopuolisen tahon selvittämään sotkun. Kaupungin lähtökohtana on oltava se, että sopimus on pätevä ilman allekirjoitustakin ja Conte Invest maksaa rahat.

Veronmaksaja toivoo paperitöiden tekoon ryhtiliikettä. Harjoitukset ovat tulleet turhan kalliiksi.

Päätoimittaja Koivisto

Tällä palstalla julkaistaan Turkulaisen päätoimittajan Janne Koiviston pääkirjoituksia.