Suomi ruokkii sotaa

Presidentti Sauli Niinistö antoi uudenvuodenpuheessaan tukensa Euroopan unionin sotilasyhteistyölle.

Aseiden kalkkeen välttämättömyyttä Niinistö perusteli uhkakuvilla pahuudesta ja yhteisestä vihollisesta. ”Me kuljemme nyt varjojen maassa”, presidentti runoili.

Kysymys tulee ajankohtaiseksi maaliskuussa, kun EU-valtioiden johtajat kokoontuvat sopimaan Euroopan unionin turvallisuuspolitiikasta. Brexitin jälkeen EU:n muodonmuutos rauhanliitosta sotilasliittoksi aloitettiin. Nyt liiton keskeinen tehtävä on EU:n ulkorajan puolustaminen.

Presidenttikin samaisti puheessaan pakolaiset muuttoliikkeeksi ja muuttoliikkeen rauhan uhaksi. Kun vastassa on ”kollektiivinen turvallisuus”, saavat myös yksilön oikeudet väistyä, presidentti vihjasi. Niinistö esitti myös, että ”paras apu olisi paikalla annettu apu.”

Presidentin puhe oli retoriikkaa, jonka sisältöä sai hakea kielikuvien takaa. Keskeistä on kuitenkin, että perusoikeudet ovat toissijaisia ja Suomen satavuotisjuhlavuonna turvaa haetaan sotilaallisesta yhteistyöstä.

Ensiksi, on irvokasta että Suomen satavuotisjuhlapuheessa oikeutetaan sotilastoimia. Suomen sotiin joutuneet tietävät, että sodankäynti on kammottava tragedia, jossa ihmishenget ovat halpaa valuuttaa.

Toiseksi, ihmisoikeuksista sovittiin toisen maailmansodan kauhujen jälkeen juuri ihmisten turvaksi pahaa vastaan, ei ”kauniissa maailmassa”, kuten presidentti esitti.

Kolmanneksi, mikäli Suomi haluaisi toimia paikallisesti konfliktin lopettamiseksi, sen tulisi määrätä aseidenvientikielto Lähi-itään. Suomen asekauppa Lähi-itään on viime vuosina moninkertaistunut.

Suomi on kaupannut aseita Saudi-Arabiaan ja Arabiemiraatteihin, joiden tiedetään pommittaneen siviilikohteita Jemenissä. Suomen asekauppakumppanit Turkki, Qatar ja Saudi-Arabia tukevat myös joukkoja Syyrian sisällissodassa.

Satavuotias Suomi haluaa rauhaa, ei sotaa."

On älyllisesti ja moraalisesti epärehellistä presidentiltä näyttää suuntaa kohti maailmaa, jossa myydään aseita sotaan ja sen jälkeen osoitetaan aseella niitä, jotka pakenevat tätä sotaa.

Presidentille vinkiksi seuraavaa puhetta varten: Satavuotias Suomi haluaa rauhaa, ei sotaa. Siksi Suomen on lakattava myymästä aseita konfliktialueille ja vaadittava EU:lta militarisaation sijaan pakolaiskriisin inhimillistä hoitamista.

Kommentit (25)

Kommentit

Sotilasyhteistyön tiivistäminen jäsenmaiden kanssa on järkevää ja taas vaatimattoman melkein 100 miljoonan, lähinnä pääasiassa asetarvikkeiden myynnistä luopuinen olisi taas täysin järjenvastaista toimintaa, muiden joka tapauksessa poimien nekin pienet muruset maailman tuottavimmalta teollisuuden haaralta tämän maan viennistä.
Se että Suomi lietsoo Presidentin retoristen kielikuvien takaa löydettynä sotaa, kertoo mielestäni, tosin ihan vain omastani jokseenkin hauskasta ajatuksenlennosta. Kyseessä kun on kumminkin vilpittömän oikeasti maa, joka ei kaipaa ensimmäistäkään terroristien iskua, saati vähäisintä muutakaan heilahdusta kunnon aseellisen konfliktin sijaan, joka ainoastaan palauttaisi täällä ihmisten elämän todelliset prioriteetit arkiseen ajatuksenkatsomukseensa täydellisen oman edun tavoittelun ja häikäilemättömän, pelkkää pahoinvointia luovan isänmaansa jatkuvan keinoja kaihtamattoman myymisenkin sijaan... :-) "Yhden ihmisen kuolema on dragedia. Kaksikymmentä miljoonaa on pelkkää tilastotiedettä" -Josef Stalin-

venäjän trolli

Kiitos, Atlas Saarikoski ja Länsiväylä. Tällä kirjoituksella ohititte pohjoismaiden suurilevikkisimmän sanomalehden tason mennen tullen.
Hienoa, että yhä vielä, anno Domini 2017, on inhimillisesti ajattelevia oikeustieteen ylioppilaita. Se antaa toivoa. "Ei ole tietä rauhaan. Rauha on tie."

Scripta manet

Punavihreään yksipuoliseen totuuteen kuulu, että vaietaan Suomen sinisilmäisesti maksamista sosiaalietuuksista, joita Suomesta lähteneet isis-terroristit nauttivat. Näin sitä kohta 100-vuotias maamme tukee tappamista ja terrorismia.

Totuuden Ministeriö

Selkeästi ja selvästi kirjoitettu Saarikoskelta. Olen ihan samaa mieltä. Olen ollut jo pidempään vakuuttunut Niinistön vaarallisuudesta turvallisuudellemme. Hän heittelee vaarallisia ajatuksia kielikuviensä varjossa. Meillä ei olisi varaa tuollaiseen presidenttiin.

Meidän pitäisi ilmeisesti saada mitä kiireimmin sotasyyllisyyspykälät rikoslakiin tai ainakin aiemmin rauhanlakina esitetyt sodanlietsonnan kieltämiseksi. Ettemme joutuisi, taas, jälkikäteen sellaisia säätämään, jos yleensä kukaan on seuraavan sodan jälkeen paikalla.

Yhdyn mielelläni Saarikosken toteamukseen "Satavuotias Suomi haluaa rauhaa, ei sotaa". Tekeepä mieleni jatkaa sitä Yrjö Kallisen sanoin "Si vic pacem, para pacem".

Myyryläinen

Jos löytyy ihminen joka uskoo että ihmisoikeudet toteutuu kun ne on kirjattu ja sovittu yhteisesti on todella harhainen .
Katsokaa maailmaa, ihmisoikeudet toteutuvat edelleenkin vain vähemmistöllä ja ne on kielletty jopa osalta toista sukupuolta (naiset) monesta eri syystä joista uskonto ei ole vähin .
Teollisuus tuottaa aseita myydäkseen niitä rikastumistarkoituksessa ja näin on aina ollut . Onhan niitä myös käytettävä ja innokkaita käyttäjien löytyy ihmisen olemassaolon ajalta jatkuvasti .
Vanha sanonta kuuluu "Si vis pacem, bara bellum eli jos haluat rauhaa , varaudu sotaan " Tuohon näyttää kansojen enemmistöt edelleen uskovan .
Miten tämä saadaan muuttumaan ? Siihen ei Saarikoski ota kantaa ja muu on häneltäkin ihan samaa retoriikkaa .
Miten hän itse sotivia maita, uskonnon alistamia tai jatkuvassa köyhyydessä elämään pakotettuja ihmisiä ja heidän korskeita valtaa ja rahaa itsekkäästi käyttäviä päättäjiä aikoo ohjeistaa ?
Ohjeistaa jakamaan kansoilleen ihmisoikeudet ja lopettamaan sodat ja pakolaistulvat ? Uskooko Saarikoski että Suomen vaatimus tähän riittää ? No tietenkään ei usko , mutta siitä on kiva kirjoittaa hienoisella ylemmyyden tunteella varustettuna ? Tuo jos mikä on moralisesti epärehellistä .

CALWX9

Nimimerkki lienee oikeassa: Suomen rahkeet eivät riitä tuomaan maailmanrauhaa. Mutta onko meidän sen takia riekuttava mukana sodanlietsojien porukoissa ja myytävä aseita suoraan sotaan? Eikö suhtautumisessamme voisi olla ääripäiden lisäksi mitään muuta. Kykenisimmekö edes ajattelemaan toimivamme edes hieman oikeaan suuntaan. Sillä jos kaikki ajattelevat, ettei voi tehdä mitään, kukaan ei tee mitään.

P.s. Nimimerkin lainaaman vanhan sanonnan vanhin muoto taitaa kuulua "Si vis pacem, evita bellum". Tuo nimimerkin käyttämä muoto taitaa olla juuri niiden mainittujen asekauppiaiden mainoslause.

Myyryläinen

Haluan vielä todeta että Suomi on ottanut pakolaisia neljänneksi eniten Euroopassa kun kansojen väkilukuun suhtautetaan . Suomi on taloutensa huomioiden aina suhtautunut kehitysavun jakamiseen anteliaasti ja ollut kaikessa myötämielinen mitä muiden kansojen auttamiseen tulee . Emme ole välittäneen väärinkäytöksistä , emme rahojen joutumisesta sotilaiden ja armeijoiden ylläpitoon vaan iloisesti annamme edelleen uskotellen parasta ?
Miten tämä meidän käytös on muuttanut muuta maailmaa ? Me emme pelkästään ajattele vaan ihan oikeasti toimimme sen puolesta että ihmisoikeudet saataisiin toteutumaan kaikille maailmassa . Nyt alkaa vain näyttää yhä enemmän siltä että ne ihmisoikeudet vähä vähältä ja hiljaa hiipimällä murenee Suomessa . Realistina en jaksa kovastikaan uskoa maailman muuttumiseen vaikka jotkut maat kuten Suomi sen eteen uhraa oman maansa hyvinvointia kuten nyt tapahtuu .

CALWX9

En ole ihan samaa mieltä kehitysapumme määrästä ja kohdentumisesta. Me emme ole koskaan, edes hetkellisesti saavuttaneet YK:n tavoitteita. Valatosa siitäkin on mennyt enemmän suomalaisen teollisuuden tukemiseen ja toissijaisesti kohdemaan eliitille (josta sen vallalla olevien talousoppien mukaan pitäisi valua köyhälle kansalle kuten Suomessa kuulemma tapahtuu kun omistajille annetaan enemmän).

Ihmisoikeuksien murenemisesta täällä Suomessa saamme kiittää juuri näitä NATOttaja-niinistöjä ja heidän kumppaneitaan. Samaten saamme kiittää heitä, että meidät yhä useammin liitetään maailmalla huseeraaviin sotaliittoutumiin. Samaten meidän rauhantahtoisuuttamme ja sen rauhaa edistävää vaikutusta ei lainkaan paranna, että käymme asekauppaa raa'asti sotivien sortohallintojen kanssa. Olemme todella kaukana Kekkosen aikoinaan lanseemasta ajatuksesta "Suomi tuomarin asemesta lääkärinä maailman ongelmissa". Sotilaallisesti ja poliittisesti riippumaton Suomi kun oikeasti voisi toimia välittäjänä kriiseissä (huom: en pidä Ahtisaarta oikeana rauhanvälittäjänä).

Me todellakin tarvitsemme realismia rupisessa maailmassa. Mutta ruvet eivät parene ensin arviksi ja sitten heleäksi ihoksi ellei niitä hoideta ja anneta parantua. Älkäämme sis kalisutelko aseita vaan pyrkikäämme olemaan rauhan airut, ihan vaikka 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Myyryläinen

Nimimerkki Venäjän trolli lainaa Stalia. Lainatun tekstin alkuperä ei liene ihan varma. Se lienee Stalinin asemesta jossakin läntisessä sylttytehtaassa, jossa propagandaa leivotaan. Veikkaan samaa josta on peräisin myös Leninin suuhun laitettu lausahdus hyödyllisistä idiooteista.

Mutta jonkin verran lainatussa sanonnassa lienee perää. Onhan, ihan todistettavasti, ainakin Charlie Chaplin laittanut samansuuntaisen repliikin vanhaa ranskalaista satua mukailevaan elokuvaansa Ritari Siniparta. Siinä päähenkilö sarjamurhaaja Verdoux puolustautuu sanomalla, että jos tappaa muutaman on murhaaja mutta jos tappaa tuhansia, on sankari.

Ja toisaalta mekin pidämme itsensä räjäyttävää itsemurhapommittajaterroristia tai kuorma-autolla ihmisjoukkoon ajavaa pahiksena mutta kun sankarilentäjä aukaisee pommiluukut kymmenen kilometrin korkeudessa ja tiputtaa rekka-autolastillisen pommeja ihmisten niskaan, suhtautumisemme onkin ihan toinen.

Myyryläinen

"Ja toisaalta mekin pidämme itsensä räjäyttävää itsemurhapommittajaterroristia tai kuorma-autolla ihmisjoukkoon ajavaa pahiksena mutta kun sankarilentäjä aukaisee pommiluukut kymmenen kilometrin korkeudessa ja tiputtaa rekka-autolastillisen pommeja ihmisten niskaan, suhtautumisemme onkin ihan toinen."

Niin kenen suhtautuminen? "Rekka-autolastillisia" pommeja ihmisten niskaan pudottelee tänä päivänä enää Putin poikineen - muut tahot tuntuvat keskittyvän täsmäaseiden käyttöön yksittäisiä pistemaaleja vastaan. Kovasti on Putinin touhuja paheksuttu - ainakin täällä sivistyneessä maailmassa.

Retu

Retu kirjoitti: "...muut tahot tuntuvat keskittyvän täsmäaseiden käyttöön yksittäisiä pistemaaleja vastaan."

Noita pistemaaleja näyttää olevan ihan laidasta laitaan, häistä hautajaisiin.

Pitäisi pyrkiä pääsemään faktoihin eikä uskoa vain ja ainoastaan coventryläistä vaatekauppiasta (t.m.n. SOHR eli Syrian Observatory of Human Rights t.m.n. Osama Suleiman (tai Rami Abdulrahman) tai itse itsensä opettanutta ja työllistänyttä omatekoista aseasiantuntijaa Britanniasta (t.m.n. Eliot Higgins t.m.n. Bellingcat) jotka elävät USAID:n, NED:n ja OPen Foundationin (t.m.n. Soros) rahoilla. Niihin kun pääsee vertailemalla useampia erilaisia ja erilaisista näkökulmista asioita tarkkailevia tietolähteitä. Eikä pidä unohtaa lähdekritiikkiä, se on aina paikallaan.

Myyryläinen

Esimerkiksi Yhdysvaltain ajan tasalla olevaan sodankäynninoppiin voi tutustua siviilitkin. Ja ihan netissä. Keskeisessä asemassa doktriinissa on siviiliuhrien ja jopa vihollisten tarpeeton tappaminen. Vastustajan taistelukykyyn pyritään vaikuttamaan ei-elävää materiaalia neutralisoimalla.

Täysin absurdia väittää, että maailman iskukykyisimmän sotilasvoiman edustajat pommittaisivat "laput silmillä" ja "luukut auki" kohteitaan. Jos tahtotilaa ja poliittista liikkumavaraa olisi, tämä toki onnistuisi - mutta jälki olisi myös sen näköistä. Mosul ja Al-Raqqah katoasivat kartalta, jos Yhdysvallat noudattaisivat Venäjän Federaation lähestymistapaa (rypälepommeja ja strategisten pommikoneiden mattopommituksia asutuskeskuksiin à la Aleppo).

Oletko "hyödyllinen idiootti", vai maksaako joku sinulle tästä tuuban kirjoittamisesta?

Retu

Ehkä kannattaa tutustua doktriinien lisäksi myös käytännön toteutuksiin useista lähteistä niitä vertaillen ja lähdekritiikkiä harjoittaen. Doktriinien opit huomioon ottaen maailman iskukykyisimmät sotilasvoiomat kera liittolaistensa ovat osuneet huomattavan usein ihan siviilikohteisiin häistä sairaaloiden kautta hautajaisiin. Sitä paitsi kukaan ei ole, ainakaan vielä, syyttänyt mitään osapuolta mattopommituksista Aleppossa tai muuallakaan Syyriassa. Sen sijaan Irakissa taannoin ...

Retu kysyy olenko n.s. "hyödyllinen idiootti" vai maksullinen tuubaisti. Onko argumentit jo loppu kun keskustelua valutetaan tälle tasolle? Vastaan kysymykseen heti kun Retu itse ensin kertoo vastaavat tiedot omalta osaltaan.

Myyryläinen

Itsemurhapommittaja tekee hirmutekonsa missä maassa tahansa kun siihen saa mahdollisuuden , maasta tai kansasta piittaamatta . Hän tappaa ja tuhoaa ihmisiä ideologiansa ja uskontonsa harhaisuuden pakottamana .
Totta on että sodassa maataan puolustava sankarilentäjä kylvää kuolemaa tappaen niinikään myös "viattomia" . Kun esim. venäläiset hyökkäsivät Suomeen ei tainnut kovin montaa kansamme joukosta löytyä joiden mielestä maan puolustaminen oli väärin ja paheksuttavaan . Terroristin , itsemurhapommittajan teot ovat ihan jotakin muuta kuin maataan ja kansaansa puolustavan sotilaan .

CALWX9

Onkohan tilanne ihan noin mustavalkoinen? Onko itsemurhapommittaja aina vain silmittömästi ulkopuolisia tappava vai saattaisiko hän joskus myös olla läheisiään puolustava vapaustaistelija. Samaten olen ollut huomaavinani, että noita "isänmaallisia" sankarilentäjiä on ollut myös kaukana isänmaastaan, suorastaan toisella puolella maapalloa eikä ihan aina ole osuttu edes siihen maahan jonka kanssa ollaan sotimassa.

Ideologioihin ja uskontojen harhoihin tulee niin olen todellakin samaa mieltä. Niitä on käytetty läpi järjestäytyneiden yhteiskuntien historian keinoina saada tavalliset ihmiset hyökkäämään toisten tavallisten ihmisten kimppuun. Demokratian ja vapauden kaltaisista ideologioista ja uskonnoista on tullut jopa vientituotteita joiden kauppaa on edestetty hyvinkin sotaisilla kampanjoilla. Parhaillaankin niitä ollaan viemässä ainakin Syyriaan, Afganistaniin, Jemeniin jamitäniitäonkaan. Ukrainassakin sota taisi alkaa siitä, että itäukrainalaiset eivät suostuneet ottamaan niitä vastaan vaikka niitä hövelisti tarjottiin.

Myyryläinen

"""Onko itsemurhapommittaja aina vain silmittömästi ulkopuolisia tappava vai saattaisiko hän joskus myös olla läheisiään puolustava vapaustaistelija. """
Jos hän hyökkäisi vainoajien kimppuun, voisi ehkä olla vapaustaistelija. Mutta kun pommien uhreina on turisteja ympäri maailman, lapsia, vanhuksia, nuoria, tavallisia ihmisiä joilla ei ole mitään tekemistä hänen läheisiensä ongelmien kanssa. Pelkkä kurja murhaaja, ilman omaatuntoa ja ihmisyyttä.

lahela5

En menisi väittämään, että KAIKKI itsemurhapommittajat tappaisivat "turisteja, lapsia ja vanhuksia ympärimaailmaa". Toki heissä sellaisiakin on mutta joukossa on m.m. palestiinalaisia jotka hyökkäävät Israelin armeijan sotilaiden kimppuun, kurdeja jotka hyökkäävat Turkin armeijan kimppuun j.n.e. Meillä vain tuntuu valtatiedotusvälineiden tapana olevan jättää uhrit ja heidän taustansa yksiklöimättä kun he ovat sotilaita tai poliiseja kriisialueilla.

Minusta MYÖS sankarilentäjät kiiltävissä pommikoneissaan tai kauko-ohjattavien koneiden ohjaimissa olevat ovat kurjia murhaajia ilman omaatuntoa ja ihmisyyttä silloin kun he pommittavat siviilejä.

Oma lukunsa on, miten paljon n.s. oheisvahinkoja me suvaitsemme toisaalta silloin kun käytettävissä maailman tehokkaimpien ja uudenaikaisimpien sotavaltioiden kaikkein nykyaikaisin teknologia tai toisaalta silloin kun käytössä on vain itse häthätää kyhättyjä aseita.

Myyryläinen

Ai vähä niiku Metro- lehden toimituksen satusädettäjä, joka saa antamallaan itselleen anteeksi kaiken anteeksi huutomerkin päättäen kommentin.
Ei täällä toimituksen komentoijan ajatuksen lennon lisäksi tee artikkelissa kukaan "itsemurhapomitusta"... :-) -tuttu texti toisesta lehdestä ja ajatuksen juoksua myötäillen kumminkin ilmeisesti.

venäjän trolli

Pakolaiskriisi hoidetaan kansainvälisiä lakeja noudattamalla. EU on vastaanottanut kiintiöpakolaisia - avainsana kiintiöpakolainen - ja tulee näin vastaisuudessakin toimimaan. Tällä hetkellä haasteena on massiivinen mantereelle kohdistuva siirtolaisaalto - avainsana siirtolainen.

EU maiden maahanmuuttajien vastaanottokapasiteettiä kuormittaa kohtuuttomasti paremman elintason perässä - ilman laillisia matkustusasiakirjoja, sekä valitettavan usein väärillä henkilöllisyystodistuksilla - saapuvat siirtolaiset. Pakolaisille ei yksikertaisesti riitä majoitus/käsittely-tiloja.

Ilman viisumia ja/tai laillisia matkustusasiakirjoja matkaavilta siirtolaisilta tulee lain mukaan yksiselitteisesti evätä pääsy EU:n alueelle. Näin voimme keskittyä pakolaisten auttamiseen.

Niin, ja Suomeenhan pyrkii tällä hetkellä siirtolaisia pääosin Irakista, Iranista (Afgaani-vähemmistön edustajia), Somaliasta ja Intiasta (!). Suomi ei ole aseita myynyt näihin maihin. Ei siis minkäänlaista asiayhteyttä - toisin kuin kirjoittaja väittää.

Retu

Mitenköhän me saisimme viisumit hengensä edestä kotoaan paenneille?

Pakolaisia tulee alueilta joissa sotivissa osapuolissa on mukana nimen omaan meidän asekauppakavereitamme: on Saudi-Arabiaa, Israelia, j.n.e.

Myyryläinen

Ei ole kirjoitus tästä maailmasta ja kirjoittaja tietää sen itsekin. Leipäpapin puhetta. Ihminen tappaa huvikseen kun useimmat eläimet vain syödäkseen. Johtajat janoavat sotaa mainetta saadakseen - harmi vain että ydinpommin laukaisu tulee omaan niskaan. Tosin nyt ollaan keksimässä rajoitettua ydinsotaa, jossa rangaistus ei ole vastaisku.
Katsokaa nuorisoa. Yökaudet videopelejä, joissa tärkeintä on tappaa mahdollisimman paljon. Ja suurinta nautintoa on pvp, jossa tapetaan oikeita vastapelaajia, ei pelkkiä digihahmoja. Parhaissa digipeleissä ei teurasteta vihollismaan sotilaita, vaan omia siviilejä kaduilla. Tankkileikit kiellettiin pikkulapsilta, silti koulukiusaaminen ja tappelut kouluissa on päivän ongelma.
Ei sille voi mitään. Ihminen on sellainen. Ja oikeustieteilijäkin melko varmasti pääsee vielä tutustumaan ihmislajjin luonteenpiirteisiin valitsemassaan ammatissa. Elämme yhä vaikeampia aikoja maailmanpolitiikassa ja presidenttimme on toiminut toistaiseksi viisaasti. Samaa ei voi sanoa hallituksesta. Kohta koko Suomen kansa pelaa sotapelejä aikansa kuluksi kun kulkemisesta tehdään liian kallista ja sairaalat viedään pois teollisuuspaikkakunnilta ts. ajetaan työpaikat alas.

Pikkuveli

Hyvä veli! Olet aivan oikeassa. Tämä poika-tyttö anarkisti Saarikoski soittelee ihmismielen alhaisimpia kieliä näillä militari jutuillaan. Samaan Homo sapiens- lajiin me kaikki kuulumme, myös ne videopelien pelaajat. Ensin hämmennetään kekoa, sitten jäädään posket punaisina ja silmät kiiluen odottamaan kun rakkikoirat aloittavat räksytyksen. Tästähän tämä Saarikoski saa kiksinsä. Toisille tuo tyydytyksen oikea terrori-isku,
toisille riittää verbaalinen pläjäys. Median huomiota ei saa osakseen sellainen sota jossa ei tapeta siviilejä. Syyriasta puhutaan, koska siviilejä on listitty erityisen runsaasti. ketä jaksaa kiinnostaa jos vain sotilaat tappavat toisiaan. Sotilailla tapetuksi tulemisen mahdollisuus on ammatin varjopuolia. Yleisesti ottaen tämä länsimainen humaani ihmisarvo ja ihmiskäsitys ovat planeetan mittakaavassa kovinkin yliarvostettu ja ylimitoitettu kulttuuri

Kaitzu

Toimittaja vain haluaa provosoida jutullaan ja tuoda esiin antipatiansa loistavaa presidenttiämme kohtaan. Niinistö puhuu valtiomiehen suulla ja välttää lässyttämistä, kuten edelliset pressat. On sanottava synkätkin asiat, sillä siihen suuntaan ollaan menossa ihmiskunnan (länsimaisen) toimissa. EU leviää pian käsiin, USA toimii tästedes omavaltaisesti ja itsensä kannalta ja Venäjä kyttää tätä kaikkea ilolla odottaen. Silloin Saarikoskien ja muiden toimittajien olisi hyvä ymmärtää varoituksen sanoja tai edes niiden informoivaa tarkoitusta.

Presidenttimme ei vähäiselläkään ymmärryskyvyllä varustetun ihmisen mielestä ruoki mitään sotaa, vaan kertoo miten me toimimme - ihmiset!

LakeudenLukko

Atlas Saarikoski

Kirjoittaja on toimittaja ja oikeustieteen ylioppilas.