Janne Koivisto
Päätoimittaja Koivisto

Imatra näyttää mallia

Kirjoitin kuukausi sitten, että Lappeenranta on jäänyt tapahtumien järjestämisessä Imatran varjoon. Imatralla järjestettiin viime kesänä runsaasti pieniä tapahtumia, kaksi suurta festaria ja pisteenä iin päälle Imatranajo.

Ensi kesänä Lappeenrantakin saa uuden suurtapahtuman.

Etelä-Karjalan osuuskauppa Eekoo ilmoitti perjantaina, että se aikoo järjestää aivan Lappeenrannan keskustassa nelipäiväisen LappeeFestin.

Suurtapahtuma levittäyttyy uudelle Marian aukiolle, Keskuspuistoon ja Amarillo-ravintolamaailmaan. Neljän päivän kävijätavoite on 10 000 ihmistä. Osuuskauppa aikoo tehdä tapahtumasta vuosittaisen perinteen.

Eekoo järjestää tapahtuman yhdessä imatralaisen Ladybug Productions Oy:n kanssa. Ladybugin tuottaja Tuomas Hallikas tunnetaan Imatran Go 90’s -festarista ja Imatranajon Pitstop Partysta. Lappeenrannan uusi festari syntyy imatralaisella osaamisella.

On hienoa, että Eekoo tarttui suurtapahtumien vähyyteen ja päätti järjestää festivaalin. Juuri tällaista toimintaa Lappeenrantaan kaivataan.

Hienointa festivaalissa on paikka. Uusi Marian aukio pääsee heti tositoimiin, ja Keskuspuistokin saa käyttöä.

Keskuspuiston hiljaisuus on herättänyt ihmetystä. Siinä, missä Keski-Euroopassa ihmiset kansoittavat kesäisin puistot, Keskuspuistossa käy ihmisiä enintään Pokémon-jahdissa. Nyt kaupungin paraatipaikalle tulee elämää.

Lappeenranta voi olla uudesta tapahtumasta ylpeä. On harvinaista, että tämän kokoluokan tapahtuma pystytään järjestämään ydinkeskustassa.

Päätoimittaja Koivisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet