Janne Koivisto
Päätoimittaja Koivisto

Lopetetaan talvisodan juhlinta

Lappeenrannan kaupunki perusti puolitoista vuotta sitten tapahtumapalvelut-nimisen yksikön.

Yksikön vetäjäksi valittu Jorma Kallio asetti Lappeenrannan Uutisissa ja Imatralaisessa 16.2.2015 yksikölle kunnianhimoiset tavoitteet.

Lappeenrantaan piti houkutella lisää tapahtumia. Tapahtumien piti näkyä enemmän katukuvassa. Lappeenrannan piti saada tapahtumakaupungin maine. Tapahtumia piti järjestää pitkäjänteisemmin ja tasaisemmin eri vuodenaikoina. Kaupungin piti houkutella tapahtumatoimijat yhteistyöhön ja tuottaa heille parempia palveluita.

Piti, piti ja piti. Varsinkin sen jälkeen, kun Imatran kesätapahtumat ylittivät odotukset, lappeenrantalaiset luottamushenkilöt alkoivat kysellä, mitä tapahtumapalvelut on saanut aikaan.

Tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallio vastasi kyselyihin viime viikonvaihteen Lappeenrannan Uutisissa.

Kallio myönsi haastattelussa, etteivät kaikki tavoitteet ole toteutuneet.

Hänen mukaansa syy on siinä, että kaupunki kaatoi uuden yksikön syliin kymmeniä olemassa olevia tapahtumia mutta ei antanut sille työntekijöitä.

Niinpä koordinaattorin aika on kulunut vanhojen tapahtumien järjestämiseen eikä tapahtumien koordinointiin ole jäänyt aikaa.

Kaupungin johdon on käytävä tilanne huolella läpi. Kaupungilla on kaksi tietä.

Jos tapahtumapalveluiden halutaan tekevän vähän kaikkea, sen pitää saada lisää työntekijöitä.

Jos yksikkö ei saa lisää työntekijöitä, pitää valita, mitä sen halutaan tekevän. Silloin voi olla järkevää lopettaa Kalevalan päivän juhlat, Talvisodan päättymisen muistojuhla ja joukko muita tapahtumia ja keskittyä strategisesti tärkeämpiin tapahtumiin.

Array
Päätoimittaja Koivisto

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet