Kansan kanta

Pala Lappeenrantaa

Kesäinen lempikaupunkini Suomessa on ehdottomasti Lappeenranta. Siellä nytkin jo alkukesästä nautin veneessä lekotellen helteistä.

Lappeenrannassa oli heinäkuun alun viikonloppuna kansainväliset suurmarkkinat ja tuulahduksia aisti ympäri maailmaa.

Kotiin lähti tuliaisiksi pullo makoisaa italialaista viinietikkaa. Kun sateet ajoivat minut kotiin ja veneilykesä jäi tauolle ja pullosta lorahti makoisaa balsamicoa salaattiini, niin tuli heti puhelu Italiasta, Veronasta. Ystäväni Stefania ja Giuseppe soittelivat. Molemmat entisiä tanssijoita ja nykyisin tunnettuja baletinopettajia ja televisiopersoonia.

Koska heille oli jäänyt niin voimakas fiilinki vierailustaan Lappeenrannassa ja Balettigaala oli tehnyt suuren vaikutuksen, he heittivät idean yhteistyöstä. Veronassa järjestetään kansainvälinen balettikilpailu nuorille lahjakkuuksille. Ideoimme yhdeksi palkinnoksi mahdollisuuden tulla esiintymään Lappeenrannan balettigaalaan 2017.

Annan mielelläni nuorille lahjakkuuksille mahdollisuuden, sillä olen saanut todistaa miten pitkälle se heidän uraansa voi viedä.

Lappeenrannan Balettigaalassa ovat tanssineet monet voittajat, kuten Maria Baranova, nykyään Bostonin baletin riveissä.

Sateiset säät jatkuivat, joten suuntasin Spoletoon Italiaan. Siellä oli meneillään Balettifestivaalit ja ohjelmistossa iki-ihana Romeo ja Julia Yuri Vamosin koreografiana. Esittäjänä Prahan kansallisbaletti, joka on useasti vieraillut myös Balettigaalassa.

Prahan baletti sykähdytti ja katsomossa Suomi-poika liikuttui koskettavasta ja taitavasta tanssista. Aikamoinen kansainvälinen markkinameininki siis täälläkin. Näin Lappeenrantaa ja Saimaata kannettiin taas takataskussa maailmalle.

Pian istun taas veneen nokassa Saimaalla kaikki uudet ja vanhat Italian muistot taskussa. Edessä häämöttää elokuinen Balettigaala ja omat 50-vuotis taiteilijajuhlani. Prahan baletti on taas edustettuna ja tulossa on monia muitakin kansainvälisiä huippuvieraita. Silloin taas tanssitaan ja seilataan Saimaalla. Ja tanssijoiden ja ulkolaisten vieraiden mukaan lähtee taas pala Lappeenrantaa maailmalle. Ci vediamo!

Kansan kanta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet