Paikalliset

Ketjureaktio kehittää Eteläisestä Saimaasta pyörämatkailijan paratiisia

Kuvituskuva.

Arkisto/Antti Yrjönen

Etelä-Karjala näyttäytyy maailmanlaajuisesti vetovoimaisena järvielämyskohteena. Hankealueen pyöräilyreitteihin, pyöräilyä tukeviin perusrakenteisiin sekä digitaaliseen reittiaineistoon on panostettu, tuotteita on paketoitu, ja alueella liikkuu jo runsaasti pyörämatkailijoita. Viime kesänä Puumalan saaristoreitin kiersi yli 2000 pyöräilijää.

Pyörämatkailua kehittävä Ketjureaktio-hanke on hyväksytty rahoitettavaksi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta. Hanketta rahoittaa Kaakkois-Suomen ELY-keskus. Etelä-Karjalan virkistysaluesäätiön hallinnoiman hankkeen toteutusaika on noin 1,5 vuotta ja budjetti 175 000 euroa. Hankkeen tavoitteena on tuottaa alueen yrityksille ja muille pyörämatkailuun sidoksissa oleville toimijoille merkittävää tiedon ja osaamisen lisäystä toiminnan, uusien tai parannettujen tuotteiden, prosessien, viestinnän ja palveluiden kehittämiseksi.

– Polkupyörällä pääsee halutessaan kauaskin – mutta sillä voi ajella myös leppoisasti paikasta toiseen. Lähestymme hankkeessa pyörämatkailua laaja-alaisesti. Pyörämatkailuna nähdään kaikki matkailu, johon liittyy polkupyörä, toteaa hankkeen projektipäällikkö Matti Moller hankkeen tiedotteessa.

Hankkeen aikana perehdytään pyörämatkailun eri alalajeihin, kohderyhmiin ja markkinoihin sekä menestystekijöihin. Ketjureaktio toteuttaa opintomatkoja, järjestää teemallisia työpajoja sekä jalkauttaa uutta tietoa omaa havainnointia ja oppimista tukevia menetelmiä käyttäen. Hankkeen seminaareissa kuullaan kansainvälisiä osaajia ja kentällä opetellaan potentiaalisten asiakkaiden palvelemista.

Hankkeen työpajoihin ja seminaareihin kutsutaan mukaan yrittäjiä ja muita toimijoita, jotka kehittävät pyörä- ja luontomatkailua tai niihin liittyviä palveluita, esimerkiksi majoitus- ja ruokatuotteita.

Tiedon ja osaamisen lisäyksen myötä mahdollisesti syntyvät uudet ja paremmat matkailutuotteet jäävät kaikkien matkailijoiden iloksi. Yhteistyöverkostot jäävät paikallisten toimijoiden käyttöön ja edistävät samalla myös matkailun sosiaalista, ekologista sekä paikallistaloudellista kestävyyttä. Pyöräily itsessään edistää vähähiilisyyttä, eikä siitä synny lainkaan hiilidioksidi- tai muita päästöjä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat