Paikalliset

Lappeenrannan lentoasemalla on varauduttu koronavirustilanteeseen – myös kaupunki seuraa tilannetta

Aihekuva.

arkisto / Johanna Erjonsalo

Lappeenrannan lentoasemalla on varauduttu koronavirustilanteeseen. Lappeenrannan kaupunki ja lentoasema seuraavat tarkasti tilannetta sekä viranomaisten ohjeistuksia ja toimivat niiden mukaisesti, kaupunki tiedottaa.

Suomessa THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja kehittää ohjeistusta terveydenhuollolle ja laboratorioille, arvioi koronavirukseen liittyviä terveysriskejä sekä laatii arvioita siitä, mihin suuntiin koronavirustilanne voi kehittyä.

Etelä-Karjalassa vastuullinen toimija tilanteessa on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote), joka on varautunut tilanteeseen. Eksotella on valmiina THL:n ohjeiden mukaisesti laaditut paikalliset toimintaohjeet.

Jos epäily koronavirustartunnasta herää, tulee Eksoten mukaan soittaa ensin omalle terveys- ja hyvinvointiasemalle tai päivystysavun numeroon 116 117. Riskiarvion perusteella asiakas saa toimintaohjeet.

─ Bergamosta Lappeenrantaan matkustavat ihmiset, jotka 25. helmikuuta alkaen saavat äkillisen hengitystieinfektion oireita, kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistusoireita tulee tutkia koronaviruksen varalta, täsmentää sairaalan johtaja Marjo Numminen.

Matkustusohjeistuksen osalta vastuu on ulkoministeriöllä ja THL:llä.

Lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joron mukaan lentoaseman tiloihin on lisätty ohjeistuksia matkustajille sekä hankittu käsidesiä matkustajien käyttöön. Lentoaseman henkilökunnalle on annettu ohjeet tehostetusta käsihygieniasta.

– Seuraamme tiiviisti tilannetta ja toimimme viranomaisten ohjeiden mukaan. Kehotamme matkustajia seuraamaan ulkoministeriön matkustustiedotteita sekä tietysti terveydenhuoltoviranomaisten ohjeita.

Lappeenrannan kaupunki ja lentoasema seuraavat koronavirustilannetta ja tarvittaessa tiedottavat toiminnastaan lisää.

Lappeenrannan kaupunki kehottaa seuraamaan viranomaisten tiedotusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat