Paikalliset

Tapahtumajärjestäjät tyytyväisiä yhteistyöhön kaupungin kanssa – paikallisuus on vahvuus ja haaste

LappeeFest 2018. Arkistokuva.

Joakim Westrén-Doll

Tapahtumatoimijat ovat pääosin tyytyväisiä yhteistyöhön Lappeenrannan kaupungin kanssa. Haasteita nähdään kuitenkin yleisömäärien kasvattamisessa ja talousresursseissa.

Tämä selvisi Lappeenrannan tapahtumatoiminnan keskiviikkona 15.1. kolmatta kertaa järjestämässä Meillä tapahtuu -tilaisuudessa. Galleria Pihattoon oli kokoontunut hieman yli 40 tapahtumajärjestäjää.

Kaupungin tilaisuutta varten lähettämään kyselyyn oli sadasta vastaanottajasta vastannut 39 toimijaa. Tilaisuudessa käytiin läpi kyselyn vastauksia ja tutustuttiin Etelä-Karjalan uuteen tapahtumakalenteriin.

 

Miltei 95 prosenttia vastaajista oli täysin tai osittain samaa mieltä siitä, että kaupungin tapahtumapaikat ovat teknisesti hyvin varusteltuja.

Tilaisuutta vetänyt kaupungin tapahtumatoiminnan koordinaattori Jorma Kallion mukaan kehittämiskohteita löytyy, mutta suunta on oikea.

– Tiloja ja alueita pitäisi kehittää edelleenkin entistä paremmin toimiviksi. Yhteistyötä tuntuu olevan tarve myöskin tehdä entistä enemmän ja sitä kai palvelee tämä meidän vuosittainen tapaamisemme.

 

Vastausten mukaan noin puolet viime vuoden tapahtumista kesti yhden päivän. Järjestäjistä valtaosa tiedotti tapahtumastaan pääsääntöisesti kotipaikkakunnalla. Hieman yli puolet kertoi yleisön olevan enimmäkseen paikallisia.

Kyselyn kommenteissa paikallisuutta pidettiin enimmäkseen vahvuutena. Samalla kuitenkin kannettiin huolta tapahtumien kasvun ja kyläjuhlamaisen tunnelman yhdistämisestä.

 

Kallio muistuttaa, että vaikka suuria tapahtumia halutaan lisää, niin myös pienet toimijat ovat kaupungille tärkeitä. Esimerkiksi hän nostaa Kourulan kansanjuhlan, jonka kaupungin tapahtumapalvelut nimesi Vuoden tapahtumaksi 2019.

– Siinä korostuu omalle väelle sydämellä toteutettu paikallinen tapahtumatoiminta, jossa rakennetaan yhteisöllisyyttä. Viihtyvyyden ja monipuolisuuden lisääminen kaupunkikulttuurissa ovat arvoja, joita tapahtumapuolella pitää korostaa ja nähdä tärkeänä.

 

Huoli taloudesta nousi kyselyssä useasti esiin. Vastaajista noin 65 prosenttia oli tapahtumakumppaneita kaupungin kanssa ja yli 87 prosenttia piti yhteistyötä hyödyllisenä. Kaupungilta toivottiin isompaa osuutta rahoituksessa.

Kallio sanoo, että tapahtumien tulot ja menot näyttäisivät olevan hallinnassa, vaikka kehittämis- ja kasvupaineet aiheuttavat lisärahoitustarvetta. Taloudellisen tuen lisäksi kaupunki myös lainaa kalusteita ja tarjoaa esimerkiksi neuvontaa, järjestelyapua ja tiedotusyhteistyötä.

– Rahaa siis aina tarvittaisiin lisää, mutta myös muu tapahtumille annettava tuki on suureksi avuksi, Kallio sanoo.

Tapahtumahakemuksiin uudistuksia

Kaupunki kehittää parhaillaan Satamatorille, Marianaukiolle ja kaupungintalon torille kiinteitä toimenpidelupia.

Tarkoitus yksinkertaistaa lupahakemusprosessia

Jos tapahtumat sopivat samoihin puitteisiin lupien kanssa, hakuprosessi on jo ennakolta hyväksytty ja päätetty

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kourulan Kansanjuhlaa vietetään elokuussa – lämminhenkisessä tapahtumassa juhlistetaan alueen ympäristöä, asukkaita ja ilmiöitä31.7.2019 14.16
Uusi paikka mahdollistaa LappeeFestille isomman lavan: "Näyttävyydessään lavashow ei jätä kylmäksi vanhempiakaan"13.6.2019 07.00
LPRHC Fest päättyi raivokkaaseen moshpitiin: katso kuvareportaasi punk-festareiden pääpäivästä!6.8.2017 18.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat