Paikalliset

Rattijuopumuksia ja maahantulokiellon rikkomisia rajalla

Aihekuva.

Arkisto

Rajavartiolaitos epäilee yhtä venäläistä miestä törkeästä rattijuopumuksesta ja lievästä ampuma-aserikoksesta. Hän saapui henkilöautolla Venäjältä Suomeen Nuijamaan rajanylityspaikan kautta 13.1. Hänet puhallutettiin ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon, sillä tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0,66 mg/l. Henkilön hallusta löydettiin myös kaasusumutin. Törkeän rattijuopumuksen raja on 0,53 mg/l alkoholia uloshengitysilmassa tai 1,2 promillea.

 

Yhteensä kolmea venäläistä miestä epäillään rattijuopumuksesta. Ensimmäinen epäily sattui Vaalimaan rajanylityspaikalla 8.1. Henkilö saapui Venäjältä Suomeen henkilöautolla. Hänelle suoritettiin rajatarkastuksen yhteydessä tarkkuusalkometrikoe, jonka tulos oli 0,31 mg/l. Kaksi muuta tapausta sattuivat Nuijamaan rajanylityspaikalla. Toinen henkilö oli poistumassa Suomesta Venäjälle raskaalla ajoneuvoyhdistelmällä 13.1. Hänen tarkkuusalkometrikokeensa tulos oli 0,24 mg/l. Kolmas henkilö saapui 14.1. Venäjältä Suomeen henkilöautolla. Tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 0,33 mg/l. Rajavartiolaitos määräsi kaikille kolmelle väliaikaiset ajokiellot. Rattijuopumuksen raja on 0,22 mg/l alkoholia uloshengitysilmassa tai 0,5 promillea.

 

Rajavartiolaitos epäilee kahta moldovalaista miestä maahantulokiellon rikkomisesta. Toinen henkilö saapui Suomeen Nuijamaan rajanylityspaikan kautta 7.1. Rajatarkastuksessa hänellä havaittiin voimassa oleva Romanian määräämä maahantulokielto Schengen-alueelle. Toinen tapaus sattui 11.1. Imatran rajanylityspaikalla. Henkilöllä on Tšekin määräämä Schengen-aluetta koskeva maahantulokielto.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat