Puheenaihe

Lottorahat sijoituksiin – kuinka paljon rikastuisit?

Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Juha Poutanen

Suomalaiset ovat lottokansaa, käytämme vuodessa kolme miljardia euroa Veikkauksen rahapeleihin. Se on enemmän kuin viime vuosina on sijoitettu rahastoihin ja osakkeisiin yhteensä, kirjoittaa Etelä-Suomen Sanomat.

Suomalaiset voisivat olla paljon vauraampia kuin nyt, jos olisimme vaikka sijoittaneet nuo rahat, eli vajaat 600 euroa per henkilö vuodessa.

Jos laittaa kuukaudessa 50 euroa sijoitukseen, joka tuottaa 5 prosenttia ja sijoittaa kertyneet tuotot aina uudestaan, kertyy 20 vuodessa yhteensä 20 000 euron potti, kertoo ESS.

– Varsinkin nuoret hyötyvät korkoa korolle ilmiöstä, kun sijoituksilla on aikaa kasvaa, sanoo Finanssialan toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi.

Suomalaiset ovat vauraimmillaan yli 65-vuotiaina, silloin asuntovelat on maksettu. Suurin osa suomalaisten varallisuudesta onkin asunnoissa, kirjoittaa ESS. Jotta suomalainen ei velkaantuisi kiihtyvällä vauhdilla ja uskaltaisi sijoittaa edes osan lottorahoistaan, tarvittaisiin lisää talousosaamista.

– Meillä moni taho tekee kyllä hyvää työtä talousosaamisen eteen. Ongelma on se, ettei mikään taho koordinoi sitä, sanoo Piia-Noora Kauppi.

Artikkeli aiheesta on täällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat