Paikalliset

Meillä tapahtuu -tilaisuudessa esitellään kestävän tapahtumatoiminnan periaatteita ja uutta tapahtumakalenteria

Tapahtumissa kestävä toiminta pitää sisällään muun muassa jätehuollon. Kuvituskuva.

Lotta Åberg

Lappeenrannan tapahtumapalvelut järjestää tapahtumajärjestäjille tarkoitetun Meillä tapahtuu -tilaisuuden Galleria Pihatossa (Valtakatu 80) keskiviikkona 15.1.2020. Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 16.15 ja varsinainen ohjelma starttaa klo 16.30. Foorumi päättyy klo 18.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua sähköisesti 7.1.2020 mennessä. Osallistujien toivotaan vastaavan ennakkokysymyksiin ilmoittautumisen yhteydessä.

Tilaisuudessa esitellään kestävän tapahtumatoiminnan periaatteita. Kaupungin ympäristöjohtaja Ilkka Räsäsen mukaan tapahtumien vihreä toteutus viestii positiivisia mielikuvia ja on merkki vastuullisuudesta.

– Ilmastopääkaupunki Lappeenrannassa pyritään hiilineutraalisuuteen sekä esimerkiksi kierrättämään kaikki alueella syntyvät jätteet. Siksi olisi tärkeää, että myös tapahtumatoiminnassa huomioitaisiin kestävä toiminta. Ympäristövaikutuksia voi vähentää ennakkosuunnittelulla.

Räsänen kertoo, että tapahtumissa kestävä toiminta pitää sisällään muun muassa jätehuollon, kierrätyksen, liikenteen ja tarjoilujen järjestämiseen liittyvien asioiden huomiointia ekologisesta näkökulmasta.

– Tapahtuman sisällön ei sinällään tarvitse muuttua, jotta toiminta olisi kestävää. Esimerkiksi juomatarjoiluissa voi miettiä, olisiko mahdollista käyttää lasien tai mukien panttijärjestelmää, joka vähentää jäteongelmia ja roskaamista. Järjestäjät voivat myös pohtia uudelleenkäytettävien materiaalien hyödyntämistä esimerkiksi opasteiden ja kylttien osalta.

– Tapahtumaa markkinoitaessa kannattaa suosia sähköisiä välineitä. Tapahtuman kestävästä toiminnasta ja ekologisista valinnoista viestiminen ennen tapahtumaa ja sen aikana vähentää jälkihoitokustannuksia.

Foorumissa esitellään myös Etelä-Karjalan uutta tapahtumakalenteria, joka otetaan tapahtumapalvelujen asiantuntija Teemu Myyryläisen mukaan käyttöön heti loppiaisen jälkeen.

– Uusi, nykyaikainen tapahtumakalenteri palvelee entistä paremmin mobiilikäyttäjiä ja mahdollistaa tapahtumien selaamisen myös tapahtumapaikan tai järjestäjän mukaan.

Meillä tapahtuu -tilaisuudessa keskustellaan kestävän tapahtumatoiminnan ja uuden tapahtumakalenterin lisäksi Lappeenrannan tulevasta tapahtumavuodesta sekä kerrataan mennyttä vuotta ja sen antia.

Tapahtuman aikana käydään läpi tapahtumajärjestäjiltä koottua palautetta vuodesta 2019 sekä tarkastellaan tapahtumajärjestäjien ilmoittautumisen yhteydessä ennakkoon esille nostamia aiheita. Tarjolla on myös tietoa kaupungin tapahtumakumppanuuksista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat