Puheenaihe

MTV: Norwegian jätti futisjunnun koneesta – rajavartija pahoitteli, mutta ei voinut auttaa

Rovaniemelle asettunut syyrilaispoika jätettiin virheellisesti lentokoneesta, koska Norwegianin virkailijat eivät luottaneet hänen matkustusasiakirjoihinsa.

Jussi Vehkasalo

Lontooseen ja Amsterdamiin opintomatkalle suunnannut Rovaniemi Unitedin 17-vuotiaiden poikien jalkapallojoukkue jäi vajaaksi Helsinki-Vantaalla.

Norwegianin lähtöportilla käännytettiin yksi pelaaja, syyrialainen Ibrahim, 17, koska hänellä ei ole passia.

Asiasta uutisoi MTV.

Rovaniemi Unitedin joukkueenjohtajan Janne Ylitervo kertoo Ibrahimin matkustusasiakirjojen olevan kunnossa, vaikka Norwegianin virkailijat virheellisesti väittivät niitä puutteellisiksi.

Poika on matkustanut ongelmitta samoilla papereilla viime vuonna joukkueensa kanssa Englantiin ja Kiinaan. Joukkueen käyttämä lentoyhtiö oli silloinkin Norwegian.

– Hänellä ei vielä ole Suomen kansalaisuutta saati oikeaa passia, mutta hänen dokumenttinsa ovat tismalleen samat kuin kaikilla muillakin Euroopassa liikkuvilla maahanmuuttajilla, Ylitervo kertoo MTV Uutisille.

Joukkueenjohtaja kertoo saaneensa lentokentällä yhteyden rajavartijaan, joka ei nähnyt Ibrahimin matkustusasiakirjoissa moitittavaa.

Rajavartijan näkemyskään ei kääntänyt Norwegianin virkailijoiden päitä, joten Ibrahim lensi Lontoon sijaan takaisin Rovaniemelle.

Rovaniemeläisjoukkue ei kuitenkaan antanut periksi. Norwegianin Lontoon konttorissa selvisi yhtiön virkailijoiden toimineen väärin Helsingin lentokentällä.

Yhtiö lennätti Ibrahimin joukkueen luo muutaman päivän päässä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat