Paikalliset

Eksoten henkilöstö jätti yli 2 700 säästöehdotusta – "Kyselyn suosio ja konkreettisten ehdotusten määrä yllätti erittäin positiivisesti"

Kuvituskuva.

arkisto / Riina Haapala

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) henkilöstö osallistui aktiivisesti yt-talkoisiin. Henkilöstö lähetti yhteensä 196 kysymystä ja 2 762 säästöehdotusta.

Eksoten toimitusjohtaja Timo Saksela kiitteli maanantaina työntekijöitä sekä hyvistä säästöehdotuksista että hyvistä kysymyksistä.

– Odotin henkilöstöltä aktiivisuutta, mutta kyselyn suosio ja konkreettisten ehdotusten määrä yllätti erittäin positiivisesti, toteaa Saksela tyytyväisenä.

Henkilöstöltä tulleita säästöehdotuksia käsitellään Eksoten johtoryhmän työkokouksissa 5.11. ja 15.11. Kysymyksiinsä henkilöstö saa vastauksia vastuualuejohtajilta marraskuun alun aikana.

– Haluamme uudistaa organisaatiorakennetta tulevaisuuteen katsoen sekä löytää uusia keinoja ja tapoja, jotta voimme tuottaa palvelut laadukkaasti, mutta samalla tehokkaasti, muistuttaa Saksela yt-neuvotteluiden yhteisestä tavoitteesta.

Eksote haluaa ottaa huomioon yt-neuvotteluiden aikana henkilöstönsä huolen aiheet ja tiedottaa säännöllisesti prosessin etenemisestä. Maakunnan suurimman työnantajan yt-neuvottelut koskettavat laajaa joukkoa ihmisiä ja monella herännyt huoli oman tai perheenjäsenen työsuhteen jatkumisesta otetaan toimitusjohtajan työhuoneessa tosissaan. Timo Saksela rauhoitteleekin joukkojaan.

– Pyrimme viemään neuvottelut ja päätökset rauhassa lävitse, jotta saamme parhaan mahdollisen lopputuloksen ja pitkäjänteiset vaikutukset.

– Yt-tilanne aiheuttaa henkilöstössä ja heidän läheisissään epävarmuuden tunteita ja huolta. Kerromme henkilöstölle kaikista prosessin vaiheista viipymättä ja oikeudenmukaisesti, vakuuttaa henkilöstöjohtaja Merja Hokkanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Imatralla kasataan talousarviota huippuhankalassa tilanteessa – Eksoten maksuosuus pomppasi kolmessa viikossa 1,4 miljoonaa29.10.2019 08.32
Eksote aloittaa yt-neuvottelut10.10.2019 08.17
Imatran seudun kunnat vaativat yhtenä rintamana tasapuolisuutta ja kulukuria Eksotelta3.7.2018 14.38

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi