Makumaailma

Amerikkalainen pikaruokaketju floppasi Suomessa – lappu luukulle alle vuodessa

Kauppakeskus Citycenteriin avatun rinkiläkahvilan toiminta näyttää loppuneen. Aapo Siippainen

Amerikkalainen pikaruokaketju Wetzel´s Pretzels ei näytä menestyneen Suomessa. Yhtiö avasi helmikuussa ensimmäisen Euroopan kahvilansa Helsinkiin, Kauppakeskus Citycenteriin.

Nyt kahvila on lakkautettu kaikessa hiljaisuudessa. Sen ilmoittama puhelinnumero ei ole toiminnassa eikä kahvilan Facebook-sivulla ole tapahtunut mitään toukokuun jälkeen. Syyskuussa kahvila oli kuitenkin vielä toiminnassa.

Wetzel’s Pretzelsin tarina alkoi vuonna 1994 Kaliforniassa. Liikeidea on myydä käsin tehtyjä ja paikan päällä leivottuja ja paistettuja, suolaisia ja makeita rinkeleitä, jotka tarjoillaan lämpimänä suoraan uunista.

Yhtiön mukaan sillä on yli 300 kahvilaa, joista suurin osa on Yhdysvalloissa. Kahvilaketju on laajentunut franchise-pohjalta, jolloin itsenäiset yrittäjät ovat ostaneet oikeuden brändiin ja sitoutuneet sen edellyttämiin menetelmiin.

Vielä kevättalvella yhtiön suunnitelmissa oli avata toinenkin kahvila Helsingin keskustaan. Sen jälkeen kahviloita oli tarkoitus avata muualle Suomeen ja muihin Pohjoismaihin.

Pretzel World -yhtiön toimitusjohtaja on espoolainen Rolf Wirta, joka tuli tunnetuksi Hanko Sushin toisena perustajana. Sittemmin Wirta ja hänen yhtiökumppaninsa Mika Laakio myivät sushiketjun Royal Ravintoloille.

Heidän viimeisin yhteinen aluevalloituksensa on thaimaalaista katuruokaa myyvä Bang Cook -ravintola, joka on avattu Helsingissä kahteen kauppakeskukseen: Itikseen ja Kaareen.

Toimitus ei tavoittanut Rolf Wirtaa kommentoimaan Wetzel’s Pretzelsin toimipisteen sulkemista.


Pretzel-kahvilan kohdalla oli marraskuun alussa enää tyhjä tila.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yllättääkö? Tätä pikaruokabrändiä suomalaiset arvostavat eniten3.12.2018 08.40
190 ravintolan pikaruokaketju teki suuruudistuksen Suomessa – kaikista tuotteista nyt myös wrap-versio27.8.2019 08.39

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat