Paikalliset

Vapaaottelija Miro Honkanen hakee Carelia Fightista voittoa ja hyvää muistoa – "Laji on urheilua siinä missä moni muukin"

Miro Honkanen nähdään jälleen Carelia Fight -kehässä, itsevarmana ja voitonnälkäisenä.

Carelia Fight

Järjestyksessään 15. Carelia Fight -vapaaottelutapahtuma järjestetään lauantaina 14.9. Holiday Club Saimaalla.

Yksi kehässä nähtävistä urheilijoista on järjestäjäseura MMA Imatran Miro Honkanen, joka ottelee amatöörien puolella. Honkanen lähtee otteluunsa itsevarmana ja hyvässä kunnossa.

– Fiilis on erittäin hyvä. Olen treenannut kovaa, paikat ovat kunnossa, eikä valmistautumisessa ole ollut mitään vikaa.

Haastatteluhetkellä Honkasen Carelia Fight -vastustaja ei ollut täydellä varmuudella tiedossa, mutta yksi asia on varmaa: Tulossa on kova ottelu.

– Vastaan voi hyvinkin tulla SM-voittaja, mutta sillä ei ole väliä. Tällä kertaa hoidan tämän, tämä on miun vuosi.

Honkanen jahtaa tämän vuoden Carelia Fightista voiton lisäksi myös hyvää muistoa tapahtumasta, sillä toistaiseksi sellainen puuttuu.

– Aiemmin on ollut osaltani vähän nihkeää. Viime vuonna loukkaannuin ottelussani.

Honkanen pitää Carelia Fightia hienona tapahtumana, jossa otteleminen on kunnia-asia.

– Kotiyleisö, paljon kannustusta... Onhan se aivan huikeaa.

Urheilija on tyytyväinen siitä, että väkivaltaisuuden leima ja turhat ennakkoluulot hälvenevät hiljalleen vapaaottelun ympäriltä.

– Laji on urheilua siinä missä moni muukin.

Marraskuussa Honkasella on edessään jännittävät paikat. Näillä näkymin hän matkaa alle 21-vuotiaiden MM-kisoihin Bahrainiin.

– Sydän pomppasi kurkkuun, kun kuulin tästä. Tuntuu todella hyvältä päästä viimein isompiin tapahtumiin ja saada näkyvyyttä.

Miro Honkanen työskentelee Vuoksenniskan S-marketissa ja viikonloppuöisin järjestyksenvalvojana baarin ovella. Tulevaisuudessa hän haluaa ansaita leipänsä vapaaottelijana.

– Tällä hetkellä asiat näyttävät hyvältä, mutta töitä pitää jaksaa tehdä koko ajan.

Vapaaottelu on ollut osa Honkasen elämää yläkoulun alusta lähtien, yli seitsemän vuoden ajan. Tällä hetkellä hän harjoittelee lähtökohtaisesti kahdesti päivässä kuutena päivänä viikossa.

– Tämä on periaate, mutta todellisuudessa harjoitusmäärät kuitenkin vaihtelevat. Kaikki harjoitukset eivät ole lajitreeniä, vaan mukana on esimerkiksi voimaharjoittelua.

Yksi esikuva on Honkaselle ylitse muiden.

– Ihailen UFC-ottelija Nate Diazia. Diazilla on samanlainen ruumiinrakenne kuin itselläni, ja hän on ottelijana aika törkeä. Ehkä haluan itsekin olla vähän samanlainen, Honkanen naurahtaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat