Paikalliset

Lauritsalan alueraati kokoontui jälleen keskustelemaan häiriöistä – suunnitteilla nuorten puisto ja yhteisöllisiä tapahtumia

Lauritsalan häiriökäyttäytymisestä on keskusteltu kesän aikana. Arkistokuva.

Laura Mykkänen

Lauritsalan alueraati kokoontui 20.8.2019. Kokouksessa keskustelun alla oli erityisesti tilanne Lauritsalan alue- ja liikekeskuksen häiriöiden osalta.

Alueraadin mielestä on tärkeää huomioida alueen kaikkien, niin vanhempien asukkaiden kuin nuorten, tarpeet.

Lauritsalan alue- ja liikekeskuksen välittömässä läheisyydessä asuvat asukkaat ottivat aiemmin kesällä puheenjohtajaan ja sihteeriin yhteyttä ja toivoivat julkista keskustelutilaisuutta aiheesta häiriökäyttäyminen alueella. Keskustelutilaisuus pidettiin tiistaina 23.7.2019 Lauritsala -talolla, ja paikalle saapui noin 80 asukasta.

 

Heinäkuun kokouksen jälkeen on jo tehty toimenpiteitä.

Alueraati on tehnyt kuntalaisaloitteen Lappeenrannan kaupungin rakennusvalvonnalle, jolla halutaan kiirehtiä alueella olevan purkutontin siistimistä ja aitaamista sekä tontin kaavoitusta ja käyttöönottoa siihen tarkoitukseen, johon se on myyty City Kauppapaikat Oy:lle.

Myös Lappeenrannan kaupungin puisto- ja puhtaanapitopuolelle on viestitty Lauritsalan alue- ja liikekeskuksen yleisen siisteyden puutteista. Osittaisia toimenpiteitä siistimisen osalta onkin jo toteutettu.

 

Kokouksessa päätettiin, että Lauritsalan alueraati tekee viidelle lappeenrantalaiselle kansanedustajalle lausunnon, jolla pyritään saadaan kansanedustajat entistä enemmän panostamaan valtakunnallisesti poliisin resurssien kasvattamiseen.

Alueraati tekee myös kolme kuntalaisaloitetta. Ensimmäisenä on aloite Lappeenrannan kaupungille valvontakameroiden saamiseksi Lauritsalan alue- ja liikekeskuksen alueelle.

Muut alueraadin kuntalaisaloitteet koskevat kesälaituripaikan uudelleen kunnostamista nuorten kohtaamispaikaksi sekä Lauritsalan alue- ja liikekeskuksen katetun katoksen kunnostamista.

Nuoret Lauritsalan nuorisotalolla ovat jo pidempään puhuneet katoksen tarpeesta Lauritsalan keskustassa. Mahdollisuudet katoksen rakentamiseen selvitetään.

Alueraati päättää lisäksi järjestää alue- ja liikekeskuksessa kaksi yhteisöllistä tapahtumaa, keskiviikkona 4.12.2019 ja lauantaina 13.6.2020.

Myös Lappeenrannan kaupungin virkamiehiä päätettiin kutsua kävelylle Lauritsalaan.

Alueraati totesi, että nuoret viihtyvät paikoilla, joissa voi istua ja viettää aikaa ja päätti selvittää, voisiko jonkun alueen leikkipuistoista nimetä Nuorten puistoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat