Paikalliset

Muukossa kisataan viikonloppuna motocrossin merkeissä – LrMP ja kaupunki pohtineet vaihtoehtoja nuorten mopomiiteille

Lappeenrannan moottoripyöräilijät

Muukon moottoriurheilukeskuksessa valmistellaan tulevan viikonlopun motocross-kilpailuja.

Lappeenrannan Muukossa elokuun 24.–25. päivä järjestettäviin SML MX-Liiga, Suomen Cup ja MX-ATV SM-osakilpailuihin on ilmoittautunut ennakkoon 320 kuljettajaa taistelemaan pisteistä kauden toiseksi viimeiseen osakilpailuun.

– Motocross herättää mielenkiintoa, mikä on havaittavissa kahdeksan kertaa kesän aikana järjestetyissä crossikouluissa. Niissä on ollut niin paljon osallistujia, että jouduimme hankkimaan pikaisesti lisää ajokalustoa erityisesti palvelemaan 10–13-vuotiaita harrastukseen tutustujia, kertoo LrMP ry motocrossjaoston vetäjä Manu Laine.

Toimi Vento, Mäkisen Liikennekoulu ja Mecom tarjoavat maksuttomia linja-autokuljetuksia koko viikonlopun ajan Sataman ja Muukon välillä.

 

Lappeenrannan Moottoripyöräilijät ovat nuorten mopoilijoiden ja Lappeenrannan kaupungin kanssa yhdessä miettineet vaihtoehtoja kesäisin kaupungissa sankoin joukoin kokoontuville mopoilijoille.

Ratkaisuna on mietitty Muukon moottoriurheilukeskuksen tarjoamia mahdollisuuksia ja uuden taito- ja stunt-ajon mahdollistava asfalttialueen rakentamista turvalliselle, suljetulle alueelle.

Nuorten toivotaan tulevan keskustelemaan aiheesta ja osallistumaan kilpailuiden järjestämiseen. Kaikki mopomiittiin osallistuvat ja viikonloppuna mopoilla paikan päälle saapuvat pääsevät maksutta sisään.

 

Lauantaina kilpailun jälkeen kello 19 Muukon After Race Partyssä soittavat savitaipalelainen Kuolimo’s Pirates.

LrMP Crossibaari ja kahvila palvelevat koko viikonlopun ajan.

Lauantaina viimeinen paluukuljetus kaupunkiin lähtee tapahtuma-alueelta kello 21.30, jonka jälkeen varikkoalue hiljenee ja kilpailijoille annetaan mahdollisuus lepoon ennen seuraavan päivän osakilpailuita.

 

Lauantaina Lappeenrannan Moottoripyöräilijöiden juniorikuljettajia edustavat MX50-luokassa 6-vuotias, numerolla #173 ajava Aapo Tolonen ja 7-vuotias, numerolla #323 ajava Timi Huttunen.

MX65-luokassa ajaa numerolla #322 Eetu Huttunen ja MXC/B-luokassa numerolla #241 Veeti Pajari.

Sunnuntaina LrMP naisedustuskuljettajat nähdään MXD Suomen Cup -luokassa.

Mukana ovat myös tuloksellisesti varmaa kautta numerolla #37 ajanut Iris Penttinen ja numerolla #197 Noora Uro, joka on toipunut edellisen kilpailun rajusta kaatumisesta.

Naisten luokkien lisäksi kilpaa ajetaan saman päivän aikana myös MXH, MX125, MXB ja ATV SM -luokissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi