Paikalliset

Mestarijoukkue VaLePa tuo lentopallon Imatralle – Ruokolahden Rajun Jouko Savolainen: "Tämä tapahtuma on loistava esimerkki siitä, mitä yhteistyöllä saadaan aikaan"

VaLePa Sastamala Tampere jalkautuu marraskuussa Etelä-Karjalaan.

VaLePa

Kolmen viime kauden tuplamestari ja 2010-luvun kestomenestyjä VaLePa Sastamala Tampere jalkautuu marraskuussa Etelä-Karjalaan. Pukkipaidat pelaavat Vantaa Ducksin joukkuetta vastaan 23.11.2019 Imatran Urheilutalolla.

IPV otti hyvissä ajoin keväällä yhteyttä ja ehdotti VaLePalle peliä Imatralla. Neuvotteluissa päästiin pian yhteisymmärrykseen, koska pelissä toteutuu molempien seurojen tahtotila.

– VaLePa haluaa olla mukana myös kehittämässä lajiyhteistyötä. Imatra mahdollistaa yhteistyön yli lajirajojen, sillä pesäpalloseura IPV toimii tapahtumaottelun vastuujärjestäjänä. Pyrimme luomaan yhteistyössä myös tukiverkoston lentopallon kehitykselle Imatralla. Luomalla uutta, pystymme kehittämään lajia ja seuraamme eteenpäin, arvioi VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie.

– VaLePa oli heti täysillä mukana, kun asiasta keväällä kysyimme. Nostan myös hattua tapahtumassa mukana olevan Ruokolahden Rajun toiminnalle, siellä on tyttöjen puolella selvää lentopallobuumia havaittavissa ja seurassa tehdään kovaa ja hienoa työtä, kommentoi IPV:n urheilutoimenjohtaja Jani Valkeapää.

Tapahtuman järjestelyissä ja toteutuksessa mukana olevan Ruokolahden Rajun puheenjohtaja Jouko Savolainen nostaa esiin yli lajirajojen menevän seurayhteistyön ja sen merkityksen.

– Olemme Rajussa kehittäneet viime aikoina yhteistyötä monen eteläkarjalaisen seuran kanssa. Tämä tapahtuma on loistava esimerkki siitä, mitä yhteistyöllä saadaan aikaan. Seurayhteistyön pitää aina olla molemminpuolista, ja tämä toimii IPV:n kanssa erinomaisesti, kertoo Savolainen

 

Ennen VaLePan ja Ducksin peliä Imatran Urheilutalolla pelataan Ruokolahden Rajun naisten 2-sarjan kotiottelu. Rajun päävalmentaja Riikka Lehmus näkee, että marraskuisella tapahtumalla on suuri merkitys koko alueen lentopallolle

– Tapahtuman merkitys lentopallolle on suuri, koska laji tarvitsee uuden sykäyksen ja nousun eteläkarjalaisen urheilun taivaalle. Lentopallo liikuttaa alueella valtavan määrän tyttöjä ja tarjoaa nuorille mahdollisuuden monipuoliseen ja vauhdikkaaseen lajin. Toivottavasti myös poikia saataisiin alueella harrastuksen pariin.

 

Lentopallopiireissä on kesän aikana haikailtu lentopallon ”kultaista sukupolvea”, joka saavutti 2007 EM-kisoissa 4. sijan.

VaLePalla on ilo tuoda Imatralle tuon joukkueen runkopelaajat:passari Mikko Esko, yleispelaaja Olli Kunnari ja hakkuri Mikko Oivanen.

Seuranaan heillä on nykyisiä maajoukkuemiehiä Markus Kaurto, Niko Suihkonen sekä Ruotsin maajoukkueesta Erik Sundberg ja David Pettersson. Myös libero Aleksi Mutka on esiintynyt maajoukkueessa.

Joukkueessa on myös nuoria tulevaisuuden maajoukkuepelaajia, kuten hakkuri Aaro Nikula ja keskimies Mikko Karjarinta.

VaLePan tavoitteena on edelleen menestyä Mestaruusliigassa ja Suomen Cupissa. Rinnalla on tahto menestyä kansainvälisissä peleissä. Joukkue pelaa pääsystä Mestarien liigan lohkovaiheeseen, mikä tietäisi kansainvälisiä huippupelejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi