Paikalliset

Lasten taideteoksia Metkulla – UV-maalauksia ja askarteluja Lappeenrannan 370-vuotisjuhlavuoden kunniaksi

Taidetta Metkuillen -näyttelyssä on esillä muun muassa Katariina Kerkkäsen työpajoissa syntyneitä käsitöitä ja askarteluja.

Lastenkulttuurikeskus METKU

Lasten taideteoksia on nähtävillä 26.9.2019 asti Lastenkulttuurikeskus Metkulla Lappeenrannassa osoitteessa Snellmanninkatu 2. Taidenäyttely on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–15.

Näyttelyssä on esillä töitä yhteensä yli sadalta päiväkotilaiselta ja koululaiselta. Esillä olevat taideteokset ovat syntyneet kuvataiteilija Tiinalotta Särmölän UV-taidetyöpajoissa ja Katariina Kerkkäsen käsityö- ja askartelutyöpajoissa.

UV-maalauksia ja askarteluja Taidetta Metkuillen -näyttelyyn on tehty Lappeenrannan 370-vuotisjuhlavuoden kunniaksi.

Esillä UV-näyttelyssä on muun muassa Satu-saimaannorppia, Lappeenrannan kaupungin siluetteja ja nähtävyyksiä, tulevaisuuden lentokoneita ja Karjalan käkiä.

Tiinalotta Särmölän UV-taidetyöpajat ovat osa Metkun Kulttuuripolun työpajatarjontaa ja niiden tarkoituksena on ollut luoda uudenlaisia taide-elämyksiä, onnistumisen ja ilon kokemuksia taiteen tekemisen kautta.

Monelle UV-taide on ollut entuudestaan tuntematonta ja niinpä UV-taidenäyttelyitä on päästy ihastelemaan myös jokaisessa päiväkodissa ja koulussa, jotka Taidetta Metkuillen -taidenäyttelyn teosten askarteluun ovat osallistuneet.

UV-taidetta on esillä Uus-Lavolan, Myllymäen ja Itä-Suomen päiväkodin eskarilaisilta, Lauritsalan koulun 6.C.-luokkalaisilta ja Hovinpellon kartanon päiväkodin 3–5-vuotiailta. Kaikki näyttelyn teokset ovat valmistuneet kevätlukukauden 2019 aikana.

Katariina Kerkkänen on ohjannut taidetyöpajoja Snellmannin ja Voisalmen esiopetusryhmissä lukuvuonna 2018–2019. Taidetta Metkuillen -näyttelyssä on esillä näissä työpajoissa syntyneitä käsitöitä ja askarteluja.

Kärkkäsen taidetyöpajojen toiminnan tavoitteena on ollut ennaltaehkäistä syrjäytymistä sekä edistää syrjäytymisvaarassa olevien lasten tasa-arvoa.

Tärkeää on ollut myös kehittää lasten sosiaalisia taitoja ja vuorovaikutustaitoja sekä antaa lapsille positiivisia kokemuksia itsestä oppijana, tekijänä ja ryhmän jäsenenä. Taidepajan toimintaan ovat päässeet kaikki esioppilaat.

Lasten osallisuus on toteutunut hyvin projektiluontoisessa työskentelyssä, kuten kaupunkisuunnittelu- ja nukketeatteriprojektissa ja vierailuissa esimerkiksi Lappeenrannan kaupunginteatterilla.

Yhteistyökumppaneina projektissa ovat toimineet Terhi Kolehmainen Lappeenrannan musiikkiopistolta, Timo Sokura Lappeenrannan kaupunginteatterilta ja Minna Pirilä-Martti sekä Robert Karhi Metkulta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat