Paikalliset

Urheilutalon jättiremontin ensimmäinen vaihe on valmis – Lappeenrannan keilahalli avataan

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan urheilutalon jättiremontin ensimmäinen vaihe on valmis. Parhaillaan käynnissä on perusparannushankkeen ensimmäisessä vaiheessa valmistuneiden lajiharjoitustilojen varustelu.

Urheilutalon laaja, noin 13,4 miljoonan euron perusparannushanke valmistuu kokonaisuudessaan joulukuun alkuun mennessä.

Peruskorjauksen ensimmäisessä vaiheessa on remontoitu keilahalli, lajiharjoittelutilat, voimistelusali sekä toimistot.

Lajiharjoittelutiloihin kuuluvat voimistelu-, judo- ja painisalit sekä painonnosto-, nyrkkeily- ja soututilat on peruskorjattu uutta vastaaviksi.

Voimistelusalia on laajennettu niin, että se voidaan jakaa kahdeksi isoksi tilaksi, jotta se vastaa paremmin erilaisten ryhmien, esimerkiksi koululiikunnan ja cheerleader-toiminnan tarpeita.

Kaikki ensimmäisen vaiheen tilat ovat jo seurojen käytössä, vaikka tilojen varustelu ja välineiden asennus onkin vielä kesken.

Osana perusparannushanketta on remontoitu myös Lappeenrannan keilahalli. Kasvojenkohotuksen saanut keilahalli avataan maanantaina 19.8. kello 12.

Keilahallia pyörittävän Keilakolmio Oy:n Jari Ahosen mukaan suurin uudistus koskee keilahallin laitteistoa ja kalustusta.

– Keilahallin laitteita on päivitetty, esimerkiksi pistelaskulaitteisto, valaistus ja kalusteet on uusittu ja keilakone huollettu. Remontin ansiosta tämä on kuin uusi halli. Tila on valoisa ja hyvin äänieristetty. Uusitusta ilmastointilaitteesta keilaajat varmasti myös tykkäävät, ei paita kastu heti.

Perusparannushankkeen toisessa vaiheessa uusitaan palloiluhalli, yleisurheilun juoksurata sekä ampumarata. Lappeenrannan Toimitilat Oy:n projektijohtaja Ilkka Oksmanin mukaan toinen vaihe on aikataulussa.

– Toisessa vaiheessa valmistuva palloiluhalli saa samalla uudet isot tulostaulut, äänentoiston, myyntitilat ja isomman lipunmyyntiaulan. Hallin teleskooppikatsomot uusitaan ja niihin tulee numeroidut selkänojalliset penkit katsojakapasiteetin säilyessä istumapaikkojen osalta edelleen noin 1300 hengessä. Myös varastotilaa tulee lisää liikunnanopetukselle ja seuroille. Toinen vaihe on aikataulussa ja valmiina luovutettavaksi joulukuun alussa. Kyllä siellä koris- ja salibandypelejä joulukuussa päästään kastomaan ja noin 40 eri seuraa toimimaan sekä koululaiset ja eri lajien harrastajat parantamaan kuntoaan ja terveyttään.

Keilahallin aukioloajat 19.8.–1.9. ovat ma–pe 12–19, la 12–16 ja su 12–15.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi