Paikalliset

Visma Solutions ja LUT yliopisto aloittavat Suomen ensimmäisen Campus Partner -yhteistyön: "On luonnollista olla läsnä siellä, missä alan uusin tutkimustieto ja uudet osaajat ovat"

Kuvituskuva.

Arkisto/Laura Mykkänen

Ohjelmistotalo Visma Solutions avaa sivutoimipisteen LUT-yliopiston kampuksella Lappeenrannassa 16.8.2019.

Uusi toimintamalli tuo opiskelun ja yritysmaailman tiiviisti yhteen ja antaa kasvavalle ohjelmistotalolle kanavan rekrytoida alan nuoria osaajia. Vastaavanlaista Campus Partner -yhteistyötä ei ole tehty aiemmin Suomessa.

Visma Solutionsin sivutoimipiste LUT-yliopiston yhteydessä tukee yliopiston ja Suomen Yliopistokiinteistöjen tavoitetta vahvistaa uudistetun kampuksen yhteiskäyttöisyyttä eri toimijoiden kanssa.

– Mietimme LUT-yliopiston kanssa, ketkä tukevat parhaiten Lappeenrannan yliopistokampuksen toiminnallista synergiaa. Visma Solutionsin vahva asema Lappeenrannassa ja ohjelmistokehittäjien kasvanut tarve työmarkkinoilla loivat ajatuksen opiskelun ja työelämän yhdistämisestä kampuksella, Suomen Yliopistokiinteistöjen asiakkuuspäällikkö Esko Ollikainen kertoo.

Lappeenrantalainen Visma Solutions on viime vuosina kasvanut nopealla tahdilla. Vuonna 2018 liikevaihto kasvoi 37 prosenttia ja uusia rekrytointeja on tehty kuluneen vuoden aikana yli 40. Kasvun myötä yrityksellä on tarve rekrytoida nuoria ohjelmistoalan osaajia. Visma Solutions näkee sivutoimipisteen erinomaisena mahdollisuutena.

– Ohjelmistoala kasvaa ja kehittyy jatkuvasti, joten on luonnollista olla läsnä siellä, missä alan uusin tutkimustieto ja uudet osaajat ovat. Sivutoimipisteen ansiosta työnteon ja opiskelun yhdistäminen on entistä helpompaa, kun sekä opintoja että omia työtehtäviä voi edistää joustavalla aikataululla kampuksella, eikä toimistolle tarvitse erikseen siirtyä. Esimerkiksi monet valmistuvat haluavat siirtyä työelämään joustavasti ja useat kesätyöntekijät haluavat jatkaa töitä osa-aikaisesti opiskeluiden ohessa omien aikataulujen mukaan, kommentoi Visma Solutionsin rekrytointivastaava Inka Lampinen.

Kaikilla Visma Solutionsin työntekijöillä on pääsy sivutoimipisteeseen, joten kuka tahansa voi halutessaan tehdä työpäivän kampuksella.

Joustavan työnteon lisäksi Campus Partner -yhteistyö mahdollistaa myös tiiviimmät yhteistyöprojektit ja vierailijaluennot sekä tapahtumien järjestämisen opiskelijoille yliopistorakennuksessa.

– Yrityksiltä saadaan impulssi, missä ohjelmistokehitys tällä hetkellä menee. Työnjako akateemisen maailman ja liiketoiminnan välillä on luonteva, sillä ne täydentävät toisiaan, LUT-yliopiston apulaisprofessori ja tietotekniikan koulutusohjelmasta vastaava Jussi Kasurinen kommentoi yhteistyötä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi