Paikalliset

Kaideheijastimilla parannetaan riskikohtien havaittavuutta Kaakkois-Suomessa

Kaideheijastimia valtatiellä 15 Rapojärven mutkassa.

ELY-keskus

Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen alueelle Kymenlaaksoon ja Etelä-Karjalaan on kesän aikana asennettu kaideheijastimia kohtiin, joissa on haluttu parantaa tiellä olevan tiekaiteen havaittavuutta ja/tai kaarteen optista ohjausta.

Kaideheijastimet korostavat kaiteen näkyvyyttä erityisesti huonoissa ajo-olosuhteissa kuten pimeällä ja vesisateessa.

Heijastimia on asennettu alkukesän aikana Kaakkois-Suomen maantieverkolle yhteensä noin 500 kappaletta. Pilottikohteet on valittu asiantuntijatyönä kiinnittäen huomiota erityisesti riskialttiisiin ja haasteellisiin kaideosuuksiin.

Ensisijaisesti kaideheijastimia on laitettu kohteisiin, joissa on maantiekaide ja lisäksi poikkeuksellisen jyrkkä tai muuten poikkeava mutka. Myös vesistöjen ja raidesiltojen kohdat on otettu huomioon.

Kaideheijastimia löytyy viideltätoista eri tieltä kahdeksastatoista eri kohteesta. Toteutetut pilottikohteet on esitetty kartalla: http://arcg.is/nO8zq.

Heijastimia tullaan mahdollisesti myöhemmin lisäämään myös muualle, kunhan riskialttiita kohteita saadaan kartoitettua ja nyt tehdyistä pilottikohteista on saatu palautetta sekä seurantatietoa.

Liikenneturvallisuuden kannalta on tärkeää, että ajoneuvon kuljettaja pystyy ennakoimaan tien kaarevuuden suunnassa ja suuruudessa tapahtuvia muutoksia. Kaiteisiin asennettavat heijastimet auttavat havaitsemaan kyseiset kohdat erityisesti pimeällä ja vesisateessa.

Kaideheijastimet on kiinnitetty olemassa oleviin maantiekaiteisiin ja niiden materiaalina on kuumasinkitty teräs sekä pinnassa heijastava joustava liikennemerkkikalvo. Asennus onnistuu sekä uuteen että vanhaan kaiteeseen.

Heijastimet ovat väriltään valkoisia, sillä niiden on haluttu olevan ohjaavia ja tehostavan valkoista reunaviivaa.

Video valtateiden 15 ja 7 Leikarin ramppiin asennetuista kaideheijastimista on nähtävillä osoitteessa https://youtu.be/NzBHHsZRoek

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat