Paikalliset

Elonkorjuu päättää Kahvila Kaikun kesäkauden – samalla CreativeKaiku juhlistaa 20-vuotista taivaltaan

Pitopalveluyrittäjä Susanna Hänninen (vas.) loihti Kesäkahvila Kaikulle viime kesälle Virve ja Jari Niirasen toiveiden mukaisen nimikkoruoan.

arkisto / Mari-Anna Rossi

Ruokolahden Kaikun kesäkausi päättyy jo perinteiseen tapaan Elonkorjuu-tapahtumaan, joka on tänä vuonna sunnuntaina 25.8.2019.

Päivä alkaa perinteisesti seurakunnan järjestämällä, vanhan kaavan mukaan pidettävällä messulla Ruokolahden kirkossa kello 10. Kello 11 alkaen ulkomuseoalueella puolestaan tapahtuu – Kahvila Kaiku aukeaa, samoin alueella olevien myyjien ja esittelijöiden pisteet.

Tapahtuman virallinen avaus tapahtuu kello 11.30, jotta kirkossa olijatkin ehtivät avaukseen mukaan.

Avauksen suorittavat tällä kertaa juhlavuotensa kunniaksi kaikulaiset itse esiintymällä koko perhebändillään, jossa Virve ja Jari Niirasen lisäksi soittaa ja laulaa perheen koko nuoriso eli Henri, Katri ja Severi Niiranen sekä Irina Niiranen-Koli.

Tapahtumassa esiintyvät lisäksi Ruokolahden Äijien ”Äijäkööri”, Maitolavan Rinsessa sekä Pasi Suikkanen.

Takavuosien toimintaa muistellaan mm. Leijonaturnaus All Stars -kisassa, jossa aikoinaan Eräjärven kylä vei voiton useana vuonna perättäin ja sai niin ollen kylälleen omaksi Ruokolahden torilla järjestettyjen kisojen kiertopalkinnon, puisen leijonapatsaan.

All Stars -kisassa Eräjärven voitokas kylä kohtaa mysteerijoukkueen, johon on koottu edustajia muista aikoinaan kisanneista joukkueista.

Karelia Tractors osallistuu tapahtumaan tuomalla paikalle vanhoja traktoreita. Luumäeltä puolestaan vieraisille saapuu Kartanonmäen kotieläintila: Kartanonmäkeläiset tuovat mukanaan eläimiä rapsuteltaviksi ja järjestävät myös talutusratsastusta.

Kesäkahvila Kaiku on avoinna ja tarjolla on paitsi kahvia, teetä ja leivonnaisia, myös yhteistyökumppani KulmaKahvilan ja Susanna Hännisen lipstikkakeittoa.

Myyjäksi ja esittelijäksi voi ilmoittautua vielä, tosin paikat alkavat olla jo aika hyvin varattuja. Lisätietoja antaa CreativeKaiku, jolle myös myyntipaikkavaraukset tehdään.

Yleisöllä on tapahtumaan vapaa pääsy.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi