Paikalliset

Jari Tamski aloittaa Imatran Voimistelijoista koostetun tiimin urheilumanagerina: "Täytyy korostaa, että kuten seuratyö, tämäkin on harrastus"

Jari Tamski on monessa mukana, mutta nyt vuorossa ovat opinnot ja työ urheilumanageroinnin parissa. Tarkoituksena on tehdä urheilu-uralla eteneminen harrastajille helpoksi.

Laura Mykkänen

Imatran Voimistelijoiden nelivuotisen puheenjohtajakautensa hiljattain päättänyt Jari Tamski jatkaa työtä voimistelun parissa uudesta näkökulmasta.

Eri urheilulajien parista tutun Tamskin uusin aluevaltaus on JKT Agency, imatralainen managerointiin erikoistunut brändi, jonka tarkoituksena on auttaa urheilijoita keskittymään vain kilpailemiseen ja harjoitteluun.

– Täytyy korostaa, että kuten seuratyö, tämäkin on harrastus.

Tamski aloittaa syyskuussa muun ohella urheilumanagerin opinnot Vierumäellä, mutta tekee nyt jo sitä, mitä alkaa opiskella.

Viiden kuukauden aikana on saatu aikaan kaikenlaista: nuorista urheilijalupauksista koostuva tiimi, yhteistyökuvioita ja kokonainen brändi omine, paikallisista hävikkihedelmistä valmistettuine tuoremehuineen. 

Markkinoinnissa on avustanut mainostoimisto.

Yhteistyökumppaneina JKT Agencylla on 16 eri alan imatralaista yrityksiä, yksi myös Lappeenrannasta ja yksi Vantaalta.

Tarkoituksena on koota yrityksistä yhteistyöverkosto.

– En pidä sponsori-sanasta tai siitä, että yritys antaa rahaa saamatta itse mitään. Myös yritykselle on pystyttävä antamaan jotakin.

Taustalla suurena vaikuttimena on ollut Imatran Voimistelijoiden 15-vuotias MM-tason kilpailija Lisa Jamil, joka onkin yksi Tamskin tiimiin valituista nuorista.

Mukana ovat myös kaksi muuta rytmistä voimistelijaa, 12-vuotias Emma Oinonen ja 10-vuotias Emilia Berkozova sekä 12–14-vuotiaiden Berenik-joukkue.

– Heillä kaikilla on näyttöä jo nuoresta iästään huolimatta ja näkymät heillä ovat hyvät.

Tällä erää Tamskin tiimi on täynnä, mutta lisääkin urheilijoita voi jatkossa tulla, ja toisaalta poiskin saa jättäytyä.

– Tällä hetkellä ei kannata ottaa enempää, vaan katsoa, miten homma lähtee käyntiin.

Urheilumanagerointiin kuuluu esimerkiksi treenitilojen, kuvausten ja sopimusten järjestämistä.

Mukana kulkevat Tamskin mukaan myös ravinto, fysioterapia ja henkinen valmennus. Vanhemmille on tarjolla tietoa siitä, mitä paljon treenaavien lasten tulisi syödä.

Niin ikään nuoria urheilijoita neuvotaan esimerkiksi toimimaan haastattelutilanteissa – siis maailmassa, joka huipulla odottaa.

Tamskin mukaan seuran 130 voimistelijasta nelisenkymmentä kilpailee. Hänen tehtävänään on tukea huippuja urallaan eteenpäin seuralta mitään pois viemättä.

– Tarkoituksena on tehdä kaikki urheilijoille mahdollisimman yksinkertaiseksi.

Urheilumanagerointia

Nuoria urheilijoita tukemassa

JKT Agency on imatralainen managerointiin erikoistunut brändi, joka tukee Imatran Voimistelijat ry:n nuoria.

Taustalla on imatralainen Jari Tamski, joka alkaa kouluttautua urheilumanageriksi.

Ryhmässä on jo nuorten MM-kisadebytoija, Suomen maajoukkueurheilijoita sekä 12–14-vuotiaiden SM-sarjaan siirtyvä joukkue.

Yhteistyöverkostoon kuuluu paikallisia yrityksiä.

Yritys esittäytyi 12.8. urheilijoille, vanhemmille, yhteistyökumppaneille, seurajohdolle, valmentajille, kaupungille ja medialle Villa Malmissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat