Paikalliset

Lihatiskiltä lavoille: Tarmo Veijonen esiintyy Lappeenrannan Iskelmäkesässä – "Kiirettä on tässä viime kuukaudet pitänyt"

Tarmo Veijonen soittaa peräti 11 kesäfestivaalilla tänä vuonna. Työ lihatiskillä on vähentynyt keikkailun myötä.

Toni Tervo

Vielä puolisen vuotta sitten 37-vuotiaan Tarmo Veijosen musiikkia olivat kuulleet lähinnä ne, jotka ostivat miehen levyjä lähes kirjaimellisesti tiskin alta.

Veijonen on vuosia työskennellyt helsinkiläisessä K-kaupassa lihatiskillä ja elätellyt uraa omasta musiikista. Hän kävi biisintekoleireillä ja edisti uraansa pienin askelin.

– Julkaisin esimerkiksi 2015 joululevyn ja myin sitä omakustanteena asiakkaille tiskillä, hän naureskelee.

 

Pian artisti on kuitenkin saamassa merkittävän joukon uusia kuulijoita. Pari kuukautta sitten hän sai puhelun festivaalijärjestäjä Marko Riihelältä. Mies oli kuullut Veijosen musiikkia ja innostunut heti. Nyt Tarmo-artistinimellä kulkeva mies on buukattu peräti 11 kesäfestivaalille.

– Kiirettä on tässä viime kuukaudet pitänyt. On tosi hauska päästä kiertämään Suomea ja näkemään uusia paikkoja. Olen kova kalamies ja vähän haaveillut ottavani kalavehkeet mukaan.

Entä millaista uuden tähden musiikki sitten on?

– Kuvailisin sitä romanttiseksi musiikiksi, sillä olen itsekin aika romanttinen.

Romantiikkaa on kuultavissa myös miehen tuoreimmassa Sata pisamaa -singlessä. Kappaleessa Tarmo rakastuu pisamanaamaiseen tyttöön ja on valmis perustamaan perheen.

Tosielämä ei kuitenkaan vielä ole jäljitellyt taidetta.

– Moni pisamanaamainen on kappaleesta liikuttunut. Mutta vielä sitä omaa pisama-tyttöä ei ole löytynyt. Ehkä kukaan ei ole vielä uskaltanut laittaa viestiä. Olisin kyllä ihan valmis lähtemään treffeille, jos kutsua tulee, mies lupaa.

 

Tarmo kertoo, ettei missään vaiheessa epäillyt, että läpimurto musiikin parissa vielä tulisi.

– Olen aina uskonut, että kun johonkin vaan uskoo tosissaan ja tekee asiat kunnolla, se palkitsee. Festariunelman toteuduttua haluaisin seuraavaksi päästä esiintymään SuomiLoveen. Olisi siistiä kokea keikka, jossa ihmiset istuvat hiljaa ja kuuntelevat musiikkia.

Tarmolla on tällä hetkellä sen verran vientiä, että Veijosen lihatiskiasiakkaiden kannattaa ehkä varautua huonoihin uutisiin.

– Nyt en ole enää niin paljon siellä ehtinyt olla. En tiedä joudunko lopettamaan, mutta se on mahdollista. Aika näyttää.

Huiput saapuvat Lappeenrantaan

Lappeenrannan Iskelmäkesä-festivaali järjestetään 16.-17. elokuuta.

Festivaali on Lappeenrannassa ensimmäistä kertaa.

Festivaalin konsertit järjestetään kaupungintalon edustalla.

Perjantaina esiintyvät Lauri Tähkä, Kaija Koo, Jonne Aaron. Launtaina puolestaan Jannika B, Antti Ketonen, Laura Voutilainen sekä Raskasta Iskelmää: JP Leppäluoto, Ville Tuomi & Kimmo Blom.

Esiintyjien välissä yleisöä viihdyttää TARMO.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uusi festivaali nojaa yllätyksellisyyteen ja taiteilijavetoisuuteen – "Aivan vastaavaa tapahtumaa ei ole missään"9.8.2019 07.00
IskelmäKesä ensi kertaa Lappeenrantaan – mukana Lauri Tähkä, Kaija Koo, Jannika B...7.8.2019 14.52

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi