Paikalliset

Imatran seudun Jässi-jätevesihanke tarjoaa jätevesineuvontaa vielä tämän kesän – neuvontakäyntejä toteutettu kesällä parisataa

Kuvituskuva.

Anneli Tuominen-Halomo

Jätevesilainsäädännön siirtymäaika päättyy 31.10.2019. Siirtymäajan päättymisen myötä päättyvät kaikki valtion tukemat alueelliset neuvontahankkeet.

Suomen Kylät ry:n toteuttama Imatran seudun Jässi-jätevesihanke tarjoaa haja-asutusalueen kiinteistönomistajille puolueetonta, maksutonta ja ajantasaista jätevesineuvontaa jätevesilainsäädännön siirtymäajan loppuun saakka.

Imatran seudun Jässi-jätevesihanke on saanut kiitettävästi yhteydenottoja kesän aikana. Kesä- ja heinäkuussa kiinteistökohtaisia neuvontakäyntejä on toteutettu lähes 200.

Myös yleisneuvonnan tilaisuuksissa on vierailijoita riittänyt. Jässi-hanke on osallistunut kaikkiin alueen suurimpiin kesätapahtumiin.

Siirtymäajan päättymisen läheisyys on herättänyt kiinteistönomistajilla ajankohtaisia kysymyksiä liittyen jätevesilainsäädännön vaatimuksiin ja paikallisiin kuntakohtaisiin määräyksiin.

Yleisimpiä keskustelun aiheita ovat olleet nykyisen jätevesijärjestelmän riittävyys, vähäisen jätevesimäärän rajapinta, lykkäyksen hakeminen sekä jätevesijärjestelmän selvitys.

Jässi-hanke on myös mukana kesätapahtumissa: 24.8. Imatra päivässä ja 25.8. Ruokolahden Elonkorjuu-juhlassa.

Lisäksi toteutetaan kiinteistökohtaisia pyyntöneuvontakäyntejä muille alueille mahdollisuuksien mukaan. Puhelin- ja sähköpostineuvontaa on tarjolla aina siirtymäajan päättymiseen saakka. Tarkemmin neuvonnasta ja tapahtumista tiedotetaan hankkeen nettisivuilla: www.jatevesihanke.fi/imatra

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi