Paikalliset

Vammaisneuvosto viettää kesätapahtumaa Marjolassa – kahvittelua, tanssia, esittelyitä, askartelua...

Kuvituskuva.

Sonja Ahtinen

Lappeenrannan kaupungin vammaisneuvosto järjestää jo neljännen kerran suositun kesätapahtuman ”Kesäkivaa Marjolassa” elokuun 15. päivä.

Maksuttoman tilaisuuden tapahtumapaikkana on Etelä-Saimaan Invalidit ry:n loma-ja kokoushotelli Marjola osoitteessa Mikonsaarentie 15, 53300 Lappeenranta.

Aloitus on kello 14, jonka jälkeen voi kierrellä omaan tahtiin tapahtuman eri toimintapisteillä. Tilaisuus loppuu kello 18.

– Tapahtuman tarkoituksena on koota vammaisneuvoston kohderyhmää yhteen viihtymään kesäisen luonnon äärellä, tutustumaan toisiinsa sekä verkostoitumaan ja samalla saamaan tärkeää informaatiota eri asioista, kertoo Pia Pulliainen (os. Haakana), vammaisneuvoston sihteeri.

Tapahtuman aloitus pidetään kello 14 Marjolan päärakennuksessa. Tervetulokahvien lomassa kuullaan vammaisneuvoston puheenjohtaja Jaana Kauppisen tervetulosanat sekä kaupungin 370-juhlavuoden kuulumisia Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan kertomana.

Tapahtumassa Vammaisurheilu VAU ry esittelee liikunnan apuvälineitä. VAU:n tehtävänä onkin suunnitella ja kehittää vammaisten liikunnan harrastamisen ja kilpailemisen mahdollisuuksia ja olosuhteita.

Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimi esittelee kaupungin erityisliikunta-toimintaa ja Eksoten vammaispalvelut kertoo vammaispalveluista ja vastaa kysymyksiin. Myös Etelä-Karjalan pelastuslaitos tuo esiin kodin turvallisuusasioihin liittyviä asioita.

Paikalla toimintaansa ovat esittelemässä myös Invalidiliitto, Kaakkois-Suomen Lihastautiyhdistys, Lappeenrannan seudun mielenterveysyhdistys & KoKoA – koulutetut kokemusasiantuntijat & Finfami-mielenterveysomaiset.

Uutena työpajana tänä kesänä tapahtumassa toteutetaan kuvansiirtoa puulle.

– Teemme pienen sisustustaulun puulle käyttämällä kuvansiirtotekniikkaa, jossa siirto tapahtuu lakkaa käyttäen, kertoo Katri Turkia, ohjaustoiminnan artesaani Osuuskunta IteTehty:stä.

– Voi tuoda mukanaan oman kuvan, jos niin haluaa. Minulla on myös paljon kuvia, joista voi valita mieluisan ja tehdä siitä kuvansiirron puulle. Valokuvasta tulee olla lasertuloste ja sisustuslaudan koko on 12 x 12 cm, joten sen isompi kuva ei voi olla, ohjeistaa Turkia.

Viime kesänä suuren suosion saanut pyörätuolitanssi on mukana myös tänäkin kesänä. Pyörätuolitanssiin pääsee tutustumaan Minna Turkian opastuksella kello 15–15.30 ja 16.15–16.45 ensin esitystä seuraamalla ja sen jälkeen osallistumalla.

Turkia ohjaa myös kaikille sopivan, sovelletun tanssin kello 15.30–16.00 ja 17–17.30.

SPR Piristäjäpalvelu on tälläkin kertaa mukana tapahtumassa antaen kyyditystä sähköriksapyörällä kello 15–17 (sadevarauksella).

Paikalla on myös paloauto johon pääsee tutustumaan. Tapahtuman musiikillisesta tunnelmasta vastaa musiikin moniosaaja Seppo Äikäs.

Pikkunälkään voi pikkurahalla ostaa Marjolan rannan grillikatokselta myynnissä olevia grillimakkaroita ja lettuja.

– Toivotamme tapahtumaamme lämpimästi tervetulleiksi eri vammaisjärjestöjen edustajat ja jäsenet sekä ennen kaikkea kaikki asianomaiset, asiasta ja tapahtumasta kiinnostuneet, kertoo Pulliainen.

– Tapahtumaan ei tarvitse yksittäisten tulijoiden etukäteen ilmoittautua, ja tilaisuuteen on vapaa pääsy. Mutta ystävällisesti pyydämme kuitenkin yli 10 hengen ryhmien ennakkoilmoittautumista suoraan Marjolaan ilmaiseksi tarjottavien tervetulokahvien määrän ennakointia varten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat