Paikalliset

Catz hankki kaksi uutta pelaajaa: Reetta-Sofia Tulkki ja Erica Covile vahvistavat kissalaumaa

Kuvituskuva.

Arkisto / Kaisa Estola-Haaranen

Lena Reshetkon toissaviikkoinen kohusiirto Catzistä Peli-Karhuihin ei jäänyt ainoaksi joukkueiden väliseksi pelaajaliikenteeksi, sillä Catz hankki riveihinsä PeKan lupaavan laiturin Reetta-Sofia Tulkin.

Tampereen Pyrinnöstä viime kaudeksi PeKaan siirtynyt, vuonna 2000 syntynyt, Tulkki palkittiin vuonna 2017 A-tyttöjen parhaana pelaajana, minkä lisäksi hän oli vahvasti mukana myös Pyrinnön 1. divarijoukkueessa.

Catzin valmentaja Mika Haakana uskoo tuoreen hankinnan tarjoavan runsaasti ilonaiheita kissojen kannattajille.

– Reetta-Sofia on hyvä korintekijä, joka omaa ison potentiaalin. Divarissa ja A-tyttöjen SM-sarjassa on syntynyt kovia tehoja. Uskon, että Reetalla on nyt hyvä sauma lyödä läpi myös pääsarjatasolla.

Tulkilla on maaottelukokemusta nuorten maajoukkueista aina U16:sta lähtien. Hän pelasi viime sunnuntaina neljännen ottelunsa 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

Turkkia vastaan käyty ottelu päättyi Suomen voittoon lukemin 74-70 (27-29), ja Tulkki nousi siinä ratkaisijan rooliin heittämällä ottelun viimeisillä hetkillä lyhyessä ajassa seitsemän pistettä.

Hänen pistesaldonsa oli yhteensä yhdeksän ja peliaikaa hän kellotti hieman yli 11 minuuttia.

Tulkin lisäksi Catz on vahvistanut joukkuettaan amerikkalaisella Erica Covilella. Temple Universitystä maailmalle lähteneen, vuonna 1993 syntyneen, Covilen tie on käynyt Romanian, Espanjan, Australian ja Belgian kautta Suomeen, jossa hän pelaa nyt ensimmäistä kertaa.

Pitkänä pelaajana Covile on monikäyttöinen niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkin.

– Erica on erittäin hyvä levypallopelaaja, Haakana kertoo.

– Hän on myös erittäin atleettinen ja hyvin liikkuva sisäpelaaja, joka pystyy viimeistelemään monin tavoin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi