Puheenaihe

Lidlin ja S-ryhmän merkit jyräsivät Kuluttajan testissä – kallis ekopesuaine jäi viimeiseksi

Edulliset kauppaketjujen omat pesuainemerkit ovat tehokkaita lian puhdistajia.

Päivi Tuovinen / arkisto

Kuluttaja-lehden mukaan kauppaketju Lidlin ja S-ryhmän myymät edulliset kirjopesuaineet ovat tehokkaita lian puhdistajia. Lehden testi paljasti, että Lidlin ja Rainbowin kirjopesuaineet puhdistavat niin punaviini- kuin ruohotahratkin erinomaisesti.

Testin hännille jäänyt kallis ekopesuaine puolestaan jätti vaatteisiin tahroja. Heikoimmat pisteet sai Mulliers- ja Wau!-merkit, jotka molemmat saivat vain 40 ja 43 pistettä sadasta.

Lidlin Formil ja S-ryhmän Rainbow saivat molemmat 62 pistettä. Myös K-ryhmä Pirkka-pesuaine pärjäsi hyvin saaden 58 pistettä.

Testissä oli mukana 13 nestemäistä herkkäihoisten ainetta ja 4 kapselimuotoista pesuainetta. Kuluttajan mukaan pesuaineen muoto ei vaikuta pesutulokseen. Nestemäisten aineiden ja kapselien parhaat pesevät yhtä hyvin, testi paljasti.

Tahrojen poistaminen osoittautui sen sijaan kinkkiseksi tehtäväksi kaikille aineille.

– Värit pysyvät kirkkaina kaikilla kirjopesuaineilla, mutta tahrat tuottivat ongelmia lähes kaikille testin pesuaineille. Etenkin teetahrat olivat mahdoton tehtävä jokaiselle tuotteelle.

Vaikeita olivat myös ruohotahrat, jotka lähtivät pois parhaimmillaan 80-prosenttisesti ja heikoimmillaan vain 25-prosenttisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Nestemäiset pesuaineet eivät poista tahroja – moni merkki reputti Kuluttajan testissä13.9.2017 09.31

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat