Puheenaihe

Tivi: Visa-korteissa vakava haavoittuvuus – tili tyhjäksi ilman pin-koodia

Lähimaksu on hygieeninen tapa maksaa ostoksia. Sitä käytettäessä pin-koodia ei tarvitse näppäillä niin usein maksupäätteeseen.

Pirjo Kamppila

Visa-maksukorteista on löydetty haavoittuvuuksia, joita hyödyntämällä pin-kooditonta lähimaksua voisi väärinkäyttää vakavin seurauksin.

Tietoturvayrityksen tutkijat löysivät tavan, jolla Visa-korttien lähimaksurajat voi ohittaa kokonaan. Asiasta uutisoi muun muassa Tivi, jonka siteeraama Computer Weekly kirjoittaa, että uhrien tilit voisi tyhjentää täysin, vaikka maksukortin pin-koodi ei olisikaan tiedossa.

Positive Technologies -tietoturvayrityksen tutkijat onnistuivat ohittamaan Visan turvaominaisuudet viiden suuren brittipankin korteilla. Tutkijoiden mukaan temppu on mahdollinen myös muissa maissa.

Turvaominaisuuksien ohittaminen onnistuu niin kutsutulla mies välissä -hyökkäyksellä eli kortin ja maksupäätteen välis tä yhteydenpitoa manipuloimalla, kertoo Tivi. Hyökkäyksen myötä kortilla voidaan ostaa yli lähimaksun enimmäissumman eikä maksua tarvitse varmentaa pin-koodilla.

Visalle kerrottiin korttien turvallisuusongelmista jo viime vuonna, mutta asia on edelleen korjaamatta.

Tivin mukaan petoksista kirjaa pitävä Action Fraud -palvelu kertoo, että lähimaksun käyttäjiltä varastettiin Britanniassa viime vuonna yhteensä 1,18 miljoonaa puntaa. Nousua edellisvuodesta on reippaasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat