Paikalliset

Onginnan Suomen mestaruudet ratkesivat – suurin saalis puolitoista kiloa

Marcus Wikström

Saimaan kanavalla toista vuotta peräkkäin järjestetty SM-onki keräsi noin 460 kilpailijaa. Eilen sunnuntaina 28.7. pidetty kisa käytiin äärimmäisen helteisissä olosuhteissa, ja kanavan haasteellisuus kalapaikkana sen kuin kasvoi.

Saimaan kanavasta on onkikilpailujen suhteen muodostunut käsite. Helpohkot rannat yhdistettynä haastavuuteen ja monisäikeiseen kalastoon ovat tehneet vesistöstä tutun areenan onkijoiden piireissä.

Kalat ovat paikassa tunnetusti arkoja, eikä eilinen kisa tehnyt poikkeusta sääntöön. Grammataisto oli kaikkien tiedossa jo ennen kisan alkua.

Painavimman saaliin kantoi tällä erää miesten sarjassa onkinut ja Lapuan Seudun Kalakerhoa edustanut Tomi Etelä-Aho. Hänen saalispussinsa painoi 1497 grammaa, mikä oli olosuhteisiin nähden erinomainen tulos.

Nuorten alle 12-vuotiaiden sarjan voitti Viitasaaren Kalakavereita edustanut Jori Kuusinen. Toiseksi tuli MB-Eräkerhon Valtteri Haapala, ja kolmannen sijan nappasi Eero Kähkönen Lappeenrannan Pilkkijöistä.

Alle 15-vuotiaiden sarjassa korkeimmalle korokkeelle nousi Niko Saastamoinen Viitasaaren Kalakavereista. Alle 19-vuotiaiden sarjavoitto meni niin ikään Viitasaaren Kalakavereita edustaneelle Aapo Kukolle.

Miesveteraaneissa onki kullan arvoisesti Iitin Kalamiesten Arvo Orpana. Naisten sarjan kultamitalin nappasi toistamiseen Lakeuden Urheilukalastajien Tarja Huhtala, ja naisveteraaneista paras oli Sinikka Mäkinen Huittisten Kalakerhosta.

Lisää SM-ongen tuloksia osoitteessa http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/tulokset/.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi