Paikalliset

Jari ja Inari Tamski toteuttivat satojen kilometrien parisuhdepyöräilyn heinäkuussa: ”Yksi hullutus muiden joukossa”

Napakkaa asennetta ja kauniita maisemia. Muun muassa niistä oli Jari ja Inari Tamskin parisuhdepyöräily tehty.

Tamskien albumi

Imatralaiset Jari ja Inari Tamski ovat erikoisistakin tempauksista tunnettu sporttipariskunta, ja eräänä heinäkuisena kesäaamuna he hyppäsivät Helsingin junaan tarkoituksenaan pyöräillä takaisin kotiin.

Aamukahdeksalta Helsingistä alkanut pyöräretki päättyi puolen yön jälkeen Lappeenrantaan, eli muutama kymmenen kilometriä suunniteltua aiemmin.

– Tarkoitus oli polkea Imatralle saakka, mutta sade sotki suunnitelmat Luumäen kohdilla. Poljettiin reilut 20 kilometriä kunnon vesisateessa, ja sade yhdistettynä kylmään yöhön pakotti viheltämään pelin poikki Lappeenrannassa.

 

Idea satojen kilometrien ”parisuhdepyöräilystä” tuli jo talvella eräältä ystävältä, ja Tamskit ottivat haasteen vastaan.

– Ennen h-hetkeä saamamme palaute oli pääosin positiivista, vaikkakin kaverit ja tutut pitivät meitä ihan hulluina. Välillä jo kyseltiin ennakkoon, onko treenattu ja eihän me oltu, kun pyörätkin hankittiin vasta viikkoa ennen koko urakkaa.

Matkan aikana saadut viestit tsemppasivat, ja pyöräilyn jälkeinen palaute ”pursusi positiivista energiaa”. Eniten mieltä lämmitti lajiharrastajien palaute.

Lähipiiri on Tamskien mukaan tottunut siihen, että pariskunta saattaa tehdä vähän erikoisempiakin juttuja ja innostuu uusista asioista helposti.

– Olemme juosseet useita maratoneja, puolimaratoneja, pelanneet norsupallon MM-kisoissa, meloneet dragon boatia, Jari on ollut Sulkavan souduissa... Ehkä tämä on yksi hullutus muiden joukossa!

 

Tamskien mielestä yhdessä harrastaminen antaa paljon, mutta toteuttamaansa parisuhdepyöräilyä he eivät silti uskalla aivan kaikille suositella.

– Kaikkien pitää mitoittaa oma urakkansa omaan kuntotasoon sopivaksi ja keksiä molemmille mieluisa laji. Yhteinen aika on hyvä käyttää myös keskusteluihin ja mikäs sen mukavampaa, jos samalla saa liikunta-annoksensa.

Juoksu on Tamskien omin laji, johon liittyy myös yksi mieleenpainuvimmista yhteisistä kokemuksista.

Tallinnan maratonilla 2015 Jarin oli määrä tehdä maratonennätyksensä ja juosta neljän tunnin aika. Inari lähti jäniksenä matkaan.

Juuri ennen maratonia ilmestyneet vaivat olivat estää Jarin startin kokonaan.

– Maraton kuitenkin juostiin, vaikka lopussa vaikeaa olikin. Maaliviivan ylitimme käsi kädessä ajassa 4.00.13 – eli onnistuttiin yhdessä!

Ennätysjuoksut puolimaratoneilta ovat myös olleet yhteisiä ilonaiheita.

– Toisen onnistuminen nappiin on aina aihe hehkuttaa yhdessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kilometrikisa kannustaa lappeenrantalaisia hyppäämään satulaan ja lisäämään arkipyöräilyä18.4.2019 10.19
Lappeenrannalle myönnettiin kävelyn ja pyöräilyn investointitukea8.1.2019 11.59

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat