Puheenaihe

Yli puolet suomalaisista suhtautuu euroon myönteisesti – kannatus kasvaa tulotason mukana

Timo Mustalampi

Suomalaisista 60 prosenttia suhtautuu myönteisesti yhteisvaluutta euroon. Tieto selviää Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA:n kyselytutkimuksesta.

– Suhtautuminen euroon ja Suomen EMU-jäsenyyteen on myönteisempää kuin koskaan aiemmin. Myönteinen suhtautuminen euroon on vahvistunut ja kielteinen vastaavasti vähentynyt kolmena mittauskertana peräkkäin, kertoo tutkimuspäällikkö Ilkka Haavisto EVA:sta.

Kyselytutkimuksen aineisto on painotettu edustamaan väestöä iän, sukupuolen, asuinalueen, koulutuksen, ammatin tai aseman, toimialan ja puoluekannatuksen mukaan. Euroon myönteisesti suhtautuvat ovat enemmistönä useimmissa väestöryhmissä.

– Miehet suhtautuvat euroon naisia myönteisemmin. Euron kannatus kasvaa koulutustason ja tulotason kasvaessa, Haavisto kertoo.

SDP:n ja vasemmistoliiton äänestäjien suhtautuminen euroon on selvästi myönteisempää kuin aiemmin. Perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien äänestäjät suhtautuvat euroon kriittisimmin.

– Molemmissa ryhmissä euroon myönteisesti ja neutraalisti suhtautuvat muodostavat kuitenkin yhdessä enemmistön, Haavisto sanoo.

Tiedot kerättiin tammi–helmikuussa 2059 henkilöltä. Vastaajat edustavat koko maan 18–70-vuotiasta väestöä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat