Paikalliset

Imatranajon kävijämäärä nousi viime vuodesta – IRRC-sarjan järjestäjät ehdottavat Imatran moottorikerholle jatkosopimusta

Imatranajon tarina jatkuu. Kuva vuoden 2018 Imatranajosta.

Tuija Horttanainen

Imatranajo tiedottaa, että tapahtuma keräsi 14.–16. kesäkuuta noin 42 000 katsojaa, mikä vakuutti IRRC-sarjan järjestäjät ehdottamaan pitkää jatkosopimusta. Ensi vuodelle Imatranajo hakee kasvua muun muassa yhteistyöllä Neste-Rallin kanssa.

Imatranajo oli 1970-luvulla yksi Suomen suurimmista kesätapahtumista ja nyt Vuoksen rannalla ajettavasta kilpailusta pyritään kasvattamaan jokakesäinen massatapahtuma.

Tänä vuonna yleisömäärässä oli kasvua noin 10 prosenttia, joten viikonlopun kävijämäärä nousi lähes 42 000 silmäpariin.

Tutkimusten mukaan kilpailun historia on yksi merkittävimmistä syistä tulla paikan päälle vuosi toisensa perään.

Nyt tapahtumasta halutaan tehdä entistä houkuttelevampi. Suunnitelmia on tehty pitkäjänteisesti ja niitä lähdetään toteuttamaan välittömästi. Yksi uusista asioista on yhteistyö Suomen MM-rallin kanssa.

Imatranajo tulee näkymään Jyväskylässä kilpailukeskuksena toimivan Paviljongin alueella rallin aikana. Vastaavasti ralli tulee olemaan esillä Imatranajossa. Yhteistyöllä haetaan positiivista näkyvyyttä molemmille tapahtumille.

IRRC-sarjan ratamoottoripyöräkilpailun taloudellinen vaikutus Imatran kaupungille on merkittävä, sillä tapahtuma tuo alueelle noin viisi miljoonaa euroa, josta yli puolet käytetään kilpailualueen ulkopuolisiin palveluihin.

Kilpailun suosio on havaittu myös IRRC-sarjan järjestäjien taholla, ja he ovatkin esittäneet Imatran Moottorikerholle toiveen uudesta, kolmen vuoden jatkosopimuksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Yle: Onnettomuustutkintalautakunnan mukaan Imatranajon kuolonkolari johtui kuskin virheestä28.6.2019 09.46
Imatranajo ei ollut tänä vuonna pelkkää iloa – nopeasti paikalla ollut apu ei riittänyt pelastamaan kaatuneen sveitsiläiskuljettajan henkeä17.6.2019 08.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi