Paikalliset

Imatralla valmistaudutaan jo kiivaasti Joutsenon koululaisten tuloon – busseilla riittää syksyllä töitä, kun ajoja kertyy viikossa jopa 50

Tietäjäntalolla tehdään valmisteluja, jotta paikka on koululaisille sopiva syyslukukauden alkaessa.

Tuija Horttanainen

Saimaan ammattikorkeakoululta Imatralla vapautuneita tiloja laitetaan parhaillaan kuntoon Joutsenon koululaisia varten.

Joutsenon koulun apulaisrehtori Anu Urpalainen tavoitettiin Imatralta kesken muuton.

– Kesälomia ei oikeastaan pidetä ja töitä tehdään kiivaasti, jotta elokuussa kaikki on valmista.

Urpalainen kertoo, että muutostyöt käynnistyivät välittömästi koulun saatua kaksi kiinteistöä, Tietäjäntalo ja Koulukatu 5, käyttöönsä heinäkuun alussa.

Tavaroita Joutsenosta Imatralle on siirretty viime ja tämän viikon aikana.

Samaan aikaan käynnissä on myös sisätilojen purku Joutsenon koululla, jonka pihalla tehdään lisäksi isoja muutostöitä kaasun, sähkön ja viemäröinnin osalta.

Liikunta- ja ruokasali Joutsenossa säilyvät moduulirakennuksessa kouluvuotensa aloittavan esiopetuksen sekä ensimmäisen ja toisen luokan oppilaiden käytössä.

 

Kahden kotitalousluokan rakentamisen lisäksi myös muita muutoksia on tehtävä ammattikorkeakoulun tiloissa, jotta koulutyö voi syksyllä alkaa.

– Myös fysiikan ja kemian luokat vaativat tiettyjä ratkaisuja. Pari seinää puretaan, ja luokkakokoja pyritään saamaan fiksumman muotoiseksi Tietäjäntalolla.

Taideaineet keskittyvät Koulukatu 5:n tiloihin.

– Musiikkia ja kuvataidetta varten ei niinkään tarvita muutostöitä, mutta käsityöt vaativat sähköistystä ja koneiden siirtoa.

 

Imatralla tulee työskentelemään 515 oppilasta ja 60 henkilöstön jäsentä. Oppilaat kuljetetaan Joutsenosta tilausbussein. Kilpailutuksen myötä liikennöitsijäksi valikoitui Savonlinja.

Urpalaisen mukaan lukujärjestykset ja tulevat bussireitit julkaistiin jo keväällä ennen koulun loppua.

– Aikataulut bussireittien osalta ovat vielä valmisteilla, ja tarkoituksena on antaa oppilaille yksityiskohtaiset ohjeet.

Pyrkimyksenä on, että kaikki olisi yksityiskohtia myöten tiedossa heinä–elokuun vaihteessa, jotta kodit ehtivät olla koululle tarvittaessa yhteydessä ennen syksyä.

Koulun alkaessa on ylimääräisin valvonnoin tarkoitus varmistaa, että kaikki sujuu, kuten pitää.

 

Keväällä koulu järjesti aiheesta monta avoimien ovien iltaa niin moduulista Joutsenossa kuin Tietäjäntalosta Imatralla.

Urpalainen uskoo, että oppilaat ja huoltajat ovat hyvin kartalla tilanteesta, koska asiaa on rakennettu ja palautetta on ollut mahdollista antaa koko kevään ajan.

– Olemme pyrkineet huolella kuuntelemaan toiveita, ja tietoa on parhaalla mahdollisella tavalla jaettu aina, kun sitä on ollut.

Urpalaisella on tällä hetkellä luotto syksyyn, mutta toteaa järjestelyjen toimivuuden näkyvän vasta käytännössä.

Hän muistuttaa, että tilanne kannattaa ottaa positiivisena haasteena, sillä tilat ovat uudet niin opetushenkilökunnalle, oppilaille kuin huoltajille.

Parhaana puolena väistötiloihin siirtymisessä Urpalainen pitää eroon pääsyä sisäilmaongelmaisesta talosta. 

Oman haasteensa tuo se, että liikuntatunnit tullaan edelleen järjestämään Joutsenossa. Sen lisäksi moduulissa saatetaan järjestää myös muita valinnaisaineiden tunteja.

– Itse opetus tapahtuu kuten ennenkin. Toki liikkumista on enemmän, mutta monella koulumatka voi jopa helpottua ja lyhentyä.

Väistötilana ammattikorkeakoulu

Joutsenon koulun oppilaat kolmannesta luokasta lähtien aloittavat kouluvuotensa syksyllä Saimaan ammattikorkeakoululta vapautuneissa tiloissa Imatralla.

Joutsenoon jäävät oppilaat aloittavat syksynsä kaksi vuotta vanhassa moduulirakennuksessa, joka on ollut 3.–6.-luokkalaisten käytössä.

Joutsenon vanhan koulurakennuksen purku on käynnissä ja Imatran päässä tehdään muutostöitä.

Oppilaat kuljetetaan bussilla Joutsenosta Imatralle.

Kuudella bussilla ajetaan viikon aikana edestakaisin arviolta 45–50 ajoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Joutsenon uuden koulun suunnitelmat näytteillä tiedotustilaisuudessa – rakennusmateriaalina osittain puuta, energianlähteenä aurinkoenergiaa20.5.2019 10.18
Korvenkylään suunnitteilla uusi koulurakennus nykyisen koulun paikalle – rakennustöiden alkamisajankohdaksi esitetään syksyä 202025.6.2019 09.36

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi