Puheenaihe

Kokot saattavat jäädä sytyttämättä – juhannusaaton ennusteessa metsäpalovaroitus ja ukkospuuskia

Kuvituskuva.

Nina Paloheimo

Kokon sytyttäminen on aina kielletty Ilmatieteen laitoksen antaman metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana, muistuttaa sisäministeriö.

Kokkoa ei myöskään saa sytyttää, jos olosuhteet kuivuuden, tuulen tai muun syyn takia ovat sellaiset, että metsäpalon, ruohikkopalon tai muun tulipalon vaara on ilmeinen.

Ilmatieteen laitos on antanut metsäpalovaroituksen juhannusaatoksi koko Suomeen Lappia lukuunottamatta. Metsäpalovaroituksen todennäköisyys on Uudellamaalla 40 prosenttia perjantaiaamusta lauantain ja sunnuntain väliseen yöhön.

Lisäksi varoitetaan rajusta ukonilmasta. Perjantaipäivälle ja -illalle ennustetaan ukkoskuuroja, joiden yhteydessä voi esiintyä voimakkaita ukkospuuskia.

Sisäministeriön mukaan juhannuskokot sytyttävät metsäpaloja joka vuosi. Suurin osa paloista johtuu varomattomuudesta tai huolimattomuudesta.

Sisäministeriö muistuttaa, että kokon sytyttäminen toisen maalle edellyttää maanomistajan lupaa. Myös alueen pelastuslaitos voi kieltää avotulen teon perustellusta syystä pelastustoimen alueella.

Juhannuksena vietetään Suomen lipun päivää, ja liput liehuvat aatosta lähtien läpi yön. Liputus alkaa kello 18 juhannusaattona ja päättyy juhannuspäivänä kello 21.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kysely paljastaa: Tässä on juhannuksen pyhä kolminaisuus suomalaisille18.6.2019 14.10
Juhannuksena jopa 30 asteen helle – "Viikon lämpimin päivä voi olla mikä vain"17.6.2019 09.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi