Puheenaihe

Näin veronpalautus vaikuttaa Kelan tukeen – voi viedä tukia usealta kuukaudelta

Kuvituskuva.

Johanna Erjonsalo

Yli 50 euron suuruinen veronpalautus vaikuttaa toimeentulotukeen, muistuttaa Kela.

Jos esimerkiksi yksin asuva asiakas saa elokuussa veronpalautusta 200 euroa, siitä 150 euroa vaikuttaa elokuun toimeentulotukeen. Suuri veronpalautus voi myös vaikuttaa toimeentulotukeen useamman kuukauden ajan.

– Vähäiseksi laskettava veronpalautus ei vaikuta tukeen. Vähäiseksi lasketaan veronpalautus, joka on enintään 50 euroa henkilöä kohti tai alle 100 euroa perhettä kohti, Kelasta kerrotaan.

Jos asiakas on saanut toimeentulotukipäätöksen, jossa veronpalautus on huomioitu tulona, mutta palautus tämän jälkeen ulosmitataan kokonaan tai osittain, Kela tarkistaa päätöksen.

– Jos veronpalautus tai osa siitä peritään asiakkaan ulosotossa olevan velan lyhentämiseksi, vain ulosoton jälkeinen osa palautuksesta vaikuttaa toimeentulotukeen. Jos koko veronpalautus ulosmitataan, palautus ei vaikuta toimeentulotukeen, Kelasta kerrotaan.

Jos taas veronpalautus on keskeneräisen verotuksen määrää pienempi ja huomioitu toimeentulotukipäätöksessä liian suurena, asiakkaan pitää hakea tuen tarkistusta Kelasta.

Tänä vuonna veronpalautuksia maksetaan heinäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Valtaosa palautuksista maksetaan elokuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi