Paikalliset

Etelä-Karjalassa lukuisia murtautujia ja rattijuoppoja – kiinni poliisille ajokortitta ajamisesta jo kymmenettä kertaa tänä vuonna

Kuvituskuva.

Jaakko Heiskanen

Etelä-Karjalassa tehtailtiin viikonloppuna lukuisia omaisuusrikoksia. Myös liikenne

Perjantain ja lauantain välisenä yönä 14.–15.6.2019 murtauduttiin Parikkalassa seurakunnan puutarhavarastoon katkaisemalla riippulukon kiinnikkeet. Varastosta anastettiin muun muassa kaksi moottorisahaa, porakone, painepesuri ja työkaluja.

Lauantaina 15.6.2019 aamuyön aikana Imatralla oli murtauduttu asuinkiinteistön yhteydessä olevaan autotalliin vääntämällä oven lukitus rikki ja anastettu kaksi moottorisahaa.

Lauantaina 15.6.2019 puoliltaöin Lappeenrannan raviradalle murtauduttiin oven lasi rikkomalla. Paikasta anastettiin vähäinen määrä alkoholia.

Sunnuntaina 16.6.2019 puolen yön aikaan Lappeenrannan Kuusimäessä yritettiin murtautua rivitaloyhtiön ulkovarastoon vääntämällä rautakangella lukitusta. Taloyhtiön asukas oli herännyt murtautumisesta aiheutuneisiin ääniin ja nähnyt varaston ovella miehen, joka oli hakannut rautakangella ovea. Asukkaan huutaessa miehet olivat paenneet.

Paikalle saapunut poliisin koirapartio jäljitti paenneita miehiä löytäen kaksi poliisin entuudestaan tuntemaa paikkakuntalaista, noin 20-vuotiasta miestä. Molemmilla etsintäkuulutus aiemmista rikoksista. Heidät otettiin kiinni ja tuotiin Lappeenrannan poliisiasemalle.

Myös liikennerikoksia oli Etelä-Karjalassa viikonlopun aikana muutamia.

Perjantai-iltana 14.6.2019 moottoripyöräpoliisi mittasi Imatralla VT 6:lla huomattavan ylinopeuden, 100km/h rajoitusalueella 153km/h, pakettiauton kuljettajalle. Poliisi pysäytti ajoneuvon noin 45-vuotiaan ulkopaikkakuntalaisen kuljettajan ja suoritti hänelle puhalluskokeen, jonka tulos oli 1,22 promillea. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, ja hänet määrättiin ajokieltoon.

Perjantai-iltapäivällä14.6.2019 poliisi pysäytti Lappeenrannassa Sammonlahden kaupunginosassa entuudestaan tuntemansa noin 20-vuotiaan miehen. Suoritetun huumetestin tulos oli amfetamiinille positiivinen, ja mies myönsi käyttäneensä amfetamiinia ennen ajoa. Miehellä ei ollut ajokorttia, ja kiinnijääminen kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta oli hänelle vuoden sisällä kymmenes.

Lauantai-iltana 16.6.2019 poliisi suoritti liikenteenvalvontaa Imatralla ja pysäytti paikkakuntalaisen, noin 50-vuotiaan miehen kuljettaman henkilöauton. Hänelle suoritettu puhalluskoe osoitti hänen syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen eikä hänellä ollut voimassa olevaa ajokorttia. Vuoden sisällä tämä oli miehelle kolmas kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Lauantaina 15.6.2019 iltapäivällä moottoripyöräpoliisi mittasi Imatran keskustassa ulkomaalaiselle noin 30-vuotiaalle miehelle 60km/h rajoitusalueella 97 km/h ajonopeuden. Mäenharjanteen vuoksi näkyvyys nopeuden mittauspaikalla on huonohko eikä kyseisellä tieosuudella ole kevyen liikenteen väylää. Mies oli esittänyt poliisille A4-kokoisen paperin, jossa oli hänen kuvansa. Miestä epäillään myös kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi