Paikalliset

Lappeenrannan kaupunginorkesterin uusi taiteellinen johtaja valittu – Erkki Lasonpalo aloittaa työnsä vuoden 2020 alussa

Erkki Lasonpalo.

Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kaupunginorkesterin uutena taiteellisena johtajana vuoden 2020 alusta aloittaa kapellimestari Erkki Lasonpalo. Lappeenrannan kaupungin kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti asiasta 12.6.2019 kokouksessaan. Lasonpalon sopimus on kahden vuoden mittainen.

Lappeenrannan kaupunginorkesteri täyttää kuluvana vuonna 110 vuotta. Samalla lautakunta päätti nimetä nykyisen taiteellisen johtajan Vytautas Lukočiuksen orkesterin päävierailijaksi.

Lappeenrannan kaupunginorkesteri on maamme pienin sinfoniaorkesteri. Orkesterin toimintamallissa Saimaa Sinfoniettalla on keskeinen rooli Saimaan alueen orkesterikehityksen kärkihankkeena.

Erkki Lasonpalon kapellimestariopinnot alkoivat Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla vuonna 2007 ja vuodesta 2008 opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla Leif Segerstamin oppilaana. Kapellimestaridiplomin Lasonpalo suoritti keväällä 2012 erinomaisin arvosanoin.

Lasonpalo on vieraillut vuoden 2012 jälkeen Turun, Helsingin, Lappeenrannan, Tampereen, Lahden, Oulun, Kuopion, Vaasan, Porin, Jyväskylän ja Joensuun kaupunginorkestereissa, Götenborgin ja Islannin Sinfoniaorkestereissa, Tapiola Sinfonietassa, Lapin ja Keski-Pohjanmaan kamariorkestereissa, Kokkolan Oopperassa ja Suomen Kansallisoopperassa sekä -baletissa.

Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana hän on toiminut vuodesta 2014. Syksyllä 2016 Lasonpalo aloitti työt Kemin kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana, ja syksystä 2017 hän on toiminut Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellisena partnerina. Sinfoniaorkesteri Vivon taiteellisena johtajana hän aloitti keväällä 2019.

Viulua Lasonpalo opiskeli aluksi Lahden konservatoriossa Pertti Sutisen oppilana. Sibelius-Akatemiassa hän opiskeli viulua vuodesta 2004 Mi-Kyung Leen, Päivyt Mellerin, Réka Szilvayn ja Tero Latvalan opissa. Hän on toinen viulisti Postiglione -jousikvartetissa, joka voitti kesällä 2009 kansainvälisen Night and Sun jousikvartettikilpailun.

Vuodesta 2014 Heinäveden musiikkipäivien taiteellisena johtajana toiminut Lasonpalo johtaa festivaalilla Helsinki Sinfoniettaa Musiikkipäivien avajaiskonsertissa 26.6.2019.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi