Paikalliset

Tilanne palopaikalla rauhoittunut, mutta tuuli vaikuttaa suuresti – alueen asukkailta pyydetään erityistä varovaisuutta

Etelä-Karjalan pelastuslaitos

Tilanne Taipalsaarella turvesuon tulipalopaikalla on rauhallinen tänään torstaina 13.6.2019.

Palopesäkkeitä saatiin yön aikana sammutettua lisää. Sammutustyötä helpotti tyyntynyt tuuli.

Tilanne palopaikalla on rauhallinen ja vaikuttaa siltä, että torstain aikana sammutusyksiköiden määrää voidaan vähentää.

Tuulen merkitys tilanteen kehittymiselle on kuitenkin suuri ja on odotettavissa, että palopesäkkeitä löytyy alueelta vielä ainakin loppuviikon ajan.

Keskiviikkona Etelä-karjalan Pelastuslaitos tiedotti, että maanantai-iltapäivänä alkaneen tulipalon sammutustöitä valmistaudutaan jatkamaan koko loppuviikon ajan. Savunmuodostus on palopaikalla pienentynyt huomattavasti, mutta turvesuossa kytee edelleen useita palopesäkkeitä ja jo sammutetut palopesäkkeet syttyvät herkästi uudelleen.

Sammutustöihin ja niiden tukitoimintoihin on varattu noin sata henkilöä jatkuvasti paikan päälle palopaikalle perjantaihin iltapäivään saakka. Viikonlopun ajan valmistaudutaan jatkamaan viidelläkymmenellä hengellä. Pelastuslaitoksen johtokeskus on toiminnassa ympäri vuorokauden Lappeenrannassa koko loppuviikon ajan.

Sammutustöissä ovat edelleen mukana Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen lisäksi Kymenlaakson ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitokset. Myös Puolustusvoimien Karjalan prikaati tukee sammutustöitä useiden kymmenien varusmiesten osastolla. Yhteensä sammutustöihin on tähän mennessä osallistunut noin viisisataa henkilöä.

Helikoptereita ei sammutustöissä enää voida käyttää, sillä palopesäkkeet ovat pieniä ja syvällä turvesuossa. Pelastuslaitoksen RPAS –laitteet toimittavat tilannekuvaa alueelta.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen resurssit ovat kuormittuneet pitkäkestoisesta tehtävästä johtuen. Arjen jokapäiväinen pelastustoiminta saadaan turvattua riittävällä vahvuudella paloasemilla. Pelastuslaitos pyytää alueen asukkailta kuitenkin erityistä varovaisuutta, jotta päällekkäisiltä suurilta onnettomuuksilta vältyttäisiin. Metsäpalovaroitus Etelä-Karjalassa on edelleen voimassa ja avotulen teko sekä risujen poltto on kielletty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi