Paikalliset

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin tapahtumat keräsivät yhteensä noin 6 000 katsojaa

Kabaret Kalashnikov oli yksi Imatran teatterifestarin esiintyjistä.

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali

Vuodesta 2004 vuosittain järjestetty kansainvälinen Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali tarjosi jälleen 4.–8.6. kaikille teatterista kiinnostuneille teatteritaiteen helmiä ammattiteattereiden esittäminä.

Tänä vuonna festivaalin tapahtumissa vieraili yhteensä noin 6 000 katsojaa, joista sisäesityksissä oli noin 1 500 katsojaa.

Festivaalilla esitettiin monenlaisia teatterisuuntauksia; tanssiteatteria, sirkusta, kabareeta, visuaalista teatteria, nukketeatteria, konsertti ja 11 kertaa katuteatteria. Festari teki myös yhteistyötä Kuninkaan Pitojen ja Valon Vuoksen kanssa.

 

Viiden päivän aikana oli festivaalilla ohjelmistossa Imatralla 16 eri tapahtumaa, mitkä esitettiin 22 kertaa.

Esiintyjät saapuivat yhdeksästä maasta (Bulgariasta, Espanjasta, Kiinasta, Saksasta, Serbiasta, Suomesta, Puolasta, Venäjältä, Virosta, kiinalainen taidenäyttely).

Festivaalia vietettiin kotimaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden parissa. Esityksiä oli Teatteri Imatrassa, Kulttuuritalo Virrassa, Koskenpartaalla, Rajapatsaan ja Virasojan päiväkodeissa sekä Hiljan pihalla.

Sää oli kaunis ja lämmin festivaalin aikaan. Lauantaina 8.6. oli ulkona 32 astetta. Katuteatteriesitykset esitettiin melko lämpimissä olosuhteissa.

Imatran apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino avasi 4.6. Teatteri Imatrassa Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin. Virolaista Trad Attackin! konserttia oli katsomassa myös kahdeksan Imatran Inkeriä.

Tänä vuonna festivaalin ohjelmistossa oli myös taidenäyttely.

Imatran taidemuseossa on kiinalainen naivistisen taiteen näyttely ROBUST LAND - Beautiful Xiuzhou. Näyttely on Imatran ja kiinalaisen ystävyyskaupungin Jiaxingin yhteistyöprojekti.

 

Festivaalin taiteellisena johtajana toimii Kamran Shahmardan. Seuraava, 17. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali järjestetään Imatralla kesällä 2020. Tarkat päivämäärät ilmoitetaan vielä tämän kesän aikana.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi