Paikalliset

Ratsuväkimuseo avautuu ensi viikolla – onko Lappeenrannan vanhimmassa rakennuksessa sijaitsevan museon historia jo tuttu?

Hämeen ratsujääkäripataljoona valmiina ratsailla perinnepuku päällä kertausharjoituksissa Hennalassa. Kuvituskuva.

Mirja Hussain mhus

Lappeenrannan sydämessä, vanhassa Linnoituksessa sijaitseva Ratsuväkimuseo avaa ovensa kesäkuussa 2019 täysin uudistuneena. Näyttelyn lisäksi myös museorakennus on kokenut täydellisen kasvojenkohotuksen.

Ratsuväkimuseon uusi näyttely esittelee suomalaisen ratsuväen vaiheita 1500-luvulta tähän päivään saakka. Runsas ja mielenkiintoinen esineistö, univormut, kuvat, filmit ja äänimaailma johdattavat museokävijän ratsumiesten sotiin ja arkeen. Ratsumiehen taisteluparille hevoselle on annettu sille kuuluva arvo. Näyttely kertoo myös, miksi Lappeenranta on ratsuväen kaupunki.

Ratsuväkimuseo sijaitsee Lappeenrannan vanhimmassa rakennuksessa, alun perin 1770-luvulla venäläisten vartiotuvaksi valmistuneessa kivitalossa. Vuodesta 1973 avoinna ollut museo on ollut muutaman viime vuoden ovet säpissä, sillä rakennusta peruskorjattiin hartaudella, sen omaa historiaa kunnioittaen. Museotaloa itseään voi nyt hyvällä syyllä kutsua näyttelyesineeksi, jonka komeille seinille on jätetty esille vanhoja maalikerroksia kurkistusluukkuina menneeseen.

Ratsuväkimuseo avaa ovensa asiakkaille 19.6.2019. Hakkapeliitoista hurmahousuihin – Ratsuväkielämää vuosisatojen ajan -näyttelyn avajaistapahtuman merkeissä kello 13–18.

Museo on avoinna 25.8.2019 saakka maanantaista perjantaihin kello 10–18 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 11–17.

Avajaisohjelma 19.6.2019

13–18 Avoimet ovet Ratsuväkimuseossa

13–14 Musiikkia, Ratsuväen Perinnesoittokunta

klo 13 alkaen Perinneratsukot Linnoituksessa

14.30–16.30 Poniratsastusta lapsille

15.30–17 Rakennushistoria- ja näyttelyopastukset Ratsuväkimuseossa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi