Ruoka

Vegaanikin voi nauttia raparperiherkuista – tarpeellisen kalsiumin saa kauramaidosta kuten soija- ja mantelijuomistakin

Moniin kaura-, soija- ja mantelijuomiin on lisätty kalsiumia, joten ne sopivat hyvin raparperin kanssa nautittaviksi.

Kimmo Seppälä

Raparperin kanssa suositellaan nautittavaksi maitotuotteita, sillä raparperin sisältämä oksaalihappo sitoo ihmiselle välttämätöntä kalsiumia. Maidon sisältämä kalsium korvaa elimistössä oksaalihapon sitoman kalsiumin.

Mutta voiko raparperia nauttia maitoa korvaavien tuotteiden kanssa? Kyllä voi, sillä moniin kaura-, soija- ja mantelijuomiin on lisätty kalsiumia niin, että sitä on yhtä paljon kuin maidossakin.

Kalsiumia on myös joissakin kasvispohjaisissa vaniljakastikkeissa. Tuoteselosteet kannattaa kuitenkin lukea tarkkaan, sillä kaikkiin tuotteisiin kalsiumia ei ole lisätty.

Kirjoittaja: Minna Muuronen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Näin leivot bloggareiden suosiman raparperipiirakan7.7.2015 23.00
Valitsetko lehmän maidon vai kauramaidon? – Tutkija kertoo yllättävästä ilmastofaktasta MT:lle7.12.2018 12.02

Etusivulla nyt

Uusimmat: Ruoka

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat

AutonOsat24.Fi